Sve je spremno za vatromet i filmove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred pocetak Nacionalnog programa 57. festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidackovic, umjetnicki ravnatelj festivala, i Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, obznanili su detalje svecanog otvorenja u subotu 21.30 sati u Areni.

"Program je koncepcijski posve filmski osmišljen. Svecano otvaranje vodit ce, kao i prošle godine, glumci Dora Fišter i Damir Markovina.

Balet HNK-a Ivana pl. Zajca izvest ce originalnu koreografiju Staše Zurovca na skladbu 'Šetnja kroz mjesto' Ennija Morriconea iz filma 'Malena' Giuseppea Tornatorea, uz prvaka Baleta HNK-a u Zagrebu Georgea Stanciua kao gostujuceg solista. Talijanski glazbenik Mauro Maur izvest ce pak na trubi glavnu temu iz tog filma", kazao je Vidackovic.

Kao i svake godine, svecanost otvorenja bit ce moguce pogledati i u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a. "Arena ce vrata otvoriti vec u 20.30 sati, a dok publika ulazi u amfiteatar, moci ce poslušati selekciju filmske glazbe u izvedbi Puhackog orkestra Grada Pule.

Svecanost otvorenja zbog televizijskog prijenosa pocet ce tocno u 21.30 sati, a vatromet ce krenuti nekoliko minuta nakon 22 sata. Kao i lani, rakete ce kretati s Rijeckog gata i takozvane doktorske zgrade", kazala je Viškovic Vukic.

Nakon otvorenja, slijede projekcije filma iz Nacionalnog programa "The Show Must Go On" Nevija Marasovica, a potom i "Samac" Toma Forda u sklopu Popularnog programa.

Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta, rekla je da ce INK i dalje pružati ruku Festivalu igranog filma, i to prvenstveno u slucaju vremenskih nepogoda. Naime, u slucaju kiše projekcija iz Arene seli u INK, ali tek drugog dana u 17 sati.


Podijeli: Facebook Twiter