Sve je spremno za MTV-jev glazbeni spektakl u Poreču

Afrojack - udarno ime sutrašnjeg, prvog dana festivala
Afrojack - udarno ime sutrašnjeg, prvog dana festivala

Uz impresivnu audio vizualnu produkciju i televizijski prijenos putem MTV-ovog televizijskog kanala u 160 zemalja svijeta, sutra na porečkoj Peškeri počinje premijerno izdanje festivala MTV Summerblast, na kojem će u dva dana nastupiti vodeći izvođači elektronske dance i pop glazbe s MTV-ovih glazbenih top listi Afrojack, Steve Aoki, Zedd, Fedde Le Grand, Jonas Blue, Example, Lost Frequencies, Example, Martin Jensen, Zeds Dead, R3wire & Varski, Aldo Morro, Vanillaz.

Velike zvijezde stižu u Poreč

Glavni izvođač prvog dana (sutra) je Afrojack, Grammyjem nagrađivani producent i DJ te jedan od najutjecajnijih imena današnje elektronske dance scene. Zvijezda drugog dana je Steve Aoki, koji u proteklih pet godina ne silazi s ljestvice Top 10 DJ-a po izboru obožavatelja diljem svijeta, a popularnost mu potvrđuje podatak da se ubraja u top 5 DJ-eva koji ostvaruju najveću zaradu od svojih nastupa.

U Poreč dolazi i Zedd, njemačko-ruski DJ, čiji je primarni žanr elektronični house. Zeddova je najpoznatija pjesma "Clarity" koja je bila broj 8 na američkoj "Billboard Hot 100" i broj 1 na US Hot Dance Club Songs, a za tu mu je pjesmu dodijeljena "Grammy". Zeds Dead je poznat kanadski elektro house DJ i producentski duo iz Toronta, koji čine Dylan Mamid DC i Zachary Rapp-Rovan Hooks.

Fedde le Grand nizozemski je DJ i glazbeni producent najpoznatiji po svojoj pjesmi "Put Your Hands Up 4 Detroit" iz 2006 godine. Lost Frequencies je belgijski DJ i producent, najpoznatiji po pjesmi iz 2014. "Are You with Me" i singlu iz 2015. "Reality".

Engleski glazbenik Example, koji iza sebe ima pet uspješnih albuma i koju je planetarnu popularnost stekao nakon izdavanja svog drugog studijskog albuma "Won't Go Quietly", koji se popeo na četvrto mjesto na UK Albums Chart.

Jonas Blue je londonski glazbenik koji je na scenu stupio obradom poznatog hita Tracyja Chapmana "Fast Car", a hvaljena je njegova kreativnost u kombinacijama pop, klasične i tropical house glazbe. Kanadski duo Zeds Dead čine Dylan Mamid i Zachary Rapp-Rovan; na sceni su se pojavili kao hip-hop duo, a tijekom godina počeli su eksperimentirati s neobičnim kombinacijama različitih žanrova poput dubstepa, housea, hip-hopa i drum and bassa.

Novo poglavlje festivalske scene

Vodećoj svjetskoj glazbenoj platformi MTV ovo je prvi ovakav događaj u Hrvatskoj, čime se pokreće novo poglavlje hrvatske festivalske scene. U ime organizatora, kako najavljuje kanadski-hrvatski biznismen Joe Bašić (organizirao i splitsku Ultru), ovaj će festival u perspektivi otvoriti vrata zvijezdama poput Justina Timberlakea i Rihanne.

- Sigurni smo da će u narednim godinama MTV Summerblast postati vodeći glazbeni festival u Europi na kojem će nastupati najveće svjetske zvijezde, ističe Joe Bašić, dodajući da su u suradnji s tvrtkom Atlas i uz potporu grada Poreča, tvrtki Plava Laguna i Valamar uspjeli organizirati ovaj prvi MTV glazbeni festival.

Glazba od 18 do 4.30 sati

Headliner prvog dana festivala (sutra) je nizozemska DJ zvijezda Afrojack, uz kojeg će od 18 do 4.30 sati nastupiti i Fedde Le Grand, Zads Dead, Example, Jonas Blue, R3wire&Varski te DJ duo Vanillaz * Drugi dan festivala, u subotu, predvodi Steve Aoki uz kojeg će od 18 do 4 sata nastupiti i Lost Frequencies, Zedd, Martin Jensen, R3wire&Varski te Aldo Morro. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter