Sve je spremno za 20. Porin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je spremno za dvadesetu dodjelu Porina, najveći glazbeni show godine što će u subotu biti održan u riječkom Centru Zamet. Proglašenje dobitnika hrvatske diskografske nagrade bit će posebno svečano: uz najviše izvođača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu dosad, izravni televizijski prijenos na prvom programu HRT-a trajat će 150 minuta. Prema najavama organizatora, bit će to pravo slavlje kvalitetnih glazbenih izvedbi na kojem će, uz nominirane nastupiti i poznata imena koja su u prethodnim porinovskim izdanjima ovjenčana nagradama.

Na impresivnoj listi izvođača nalaze se legendarna imena domaće glazbe i mlade nade: Ana Rucner, Arsen Dedić, Borna Šercar, Cubismo, Đani Stipaničev, Elvis Stanić, Goran Rukavina, Ivana Kindl, Josipa Lisac, Klinci s Ribnjaka, Mario Huljev, Marko Tolja, Massimo, Matija Dedić, Mayales, Natali Dizdar, Neno Belan & Fiumens feat., Ljetno kino, Nola, Novi fosili, Parni valjak, Pavel, Radio Aktiv, Tony Cetinski, Zbor HRT-a i Željko Bebek. Neki će od njih pjevati svoje pjesme, nominirane za Porin u nekoj od 50 kategorija, dok će drugi u novim aranžmanima izvesti pjesme koje su obilježile Porin i domaću glazbu u proteklih 19 godina.

Uz proglašenje pobjednika u svim kategorijama bit će dodijeljeno i pet nagrada za životno djelo. Priznanja su zaslužili: Stanko Selak, Stjepan Jimmy Stanić, Rajko Dujmić, Veljko Despot i Vladimir Kranjčević. Dva posthumno dodijeljena Porina za životno djelo već su, krajem ožujka, uručena obiteljima Anđele Potočnik i Dražena Boića. (Ivana KOCIJAN/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter