Sve je mirisalo na kuhano vino i fritule

Plesno i raspjevano na Trgu maršla Tita
Plesno i raspjevano na Trgu maršla Tita

Sveti Stjepan koji se obilježava dan nakon Božića, te dan kasnije i imendan Ivanima (27. prosinac), na gradski je Trg maršala Tita donio pjesmu, ples i mjuzikl.

Prvo se dopodne, uz miomirisnu kuhinju članova Udruge Kuća o batani koji već danima u blagdanskoj kuhinji pripremaju prigodne menije, predstavio najstariji ujedno i najsimpatičniji gradski zbor Nuvola kojeg sačinjavaju penzićke Kluba Udruge umirovljenika, a vodi dirigentica Sara Salvi. Za ples i dobar štimung bio je zadužen KUD Plesarin, a za šećer na kraju koji je rasplesao i raspjevao mlado i staro Duo Magnolija i Sara Salvi. I nedjelja je bila u znaku pjesme, za koju su se ovog puta pobrinuli članovi KUD-a Marco Garbin, a potom i Dramska skupina Zajednice Talijana Rovinj Pino Budicin, koja je izvela mjuzikl Blues Brothers.

Tijekom ponedjeljka, također, neće nedostajati zabave. Program pod nazivom "Blagdani u kući batane", uz iće i piće imat će i lokalne izvođače, dok će noć u kazalište Gandusio dovesti najvećeg romantika - Tedija Splatata, koji će u sklopu Rovinj Music Festivala, staviti točku na i, ovogodišnjoj trodnevnoj i sedmoj po redu ediciji. Nakon blagdanskog koncerta, daljnja događanja vraćaju se pod šator na Valdibori, ispod kojeg će  završni koncert održati Škola glazbe Rovinj i RMF band. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter