Sve jadnija slika rovinjske pošte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poput Hrvatskih telekomunikacija, i Hrvatska pošta kao da je zaboravila na Rovinj. Uz Pulu potencijalno najveci istarski potrošacki centar, s najvecim BDP-om u Istri, a drugim u Hrvatskoj, turizmom koncentriranim u i oko grada, najprije je izgubio HT centar, a pošta iz godine u godinu pruža sve jadniju sliku. Za usporedbu, Porec, s kojim se Rovinj voli usporedivati, ima i dalje HT centar, ljeti cetiri poštanska ureda, zimi dva, a jedini rovinjski se sveo na par šaltera. Cijeli dan radi samo jedan univerzalni. Dva druga šaltera - blagajna te prijem i isporuke - rade tek ujutro.

U uredu ima dosta telefonskih kabina, ali su sve izvan uporabe. Kada su u poštu montirali novi procesor, bilo je, cini se, prekomplicirano spajati govornice pa to tako stoji mjesecima i ceka bolje dane. Brojni turisti, koji potraže usluge govornice, moraju se služiti mobitelima. Od djelatnika, koji su nas o svemu obavijestili pismom, a kasnije smo s njima i razgovarali, saznajemo da je u pošti ponekad teže dobiti i mobitelske kartice, jer je zbog gužve valjda slabija opskrba.

Uz to, prostrana pošta nije odavno temeljito ocišcena. Saznajemo da od pocetka godine nemaju cistacicu, vec triput tjedno stiže zamjena iz druge pošte na cetiri sata, koja ni uz najbolju volju ne stigne sve pocistiti. Djelatnici pošte tako sami skupljaju smece, metu prostorije i salu, ali uz redovan posao ne stižu ocistiti brojne zamašcene staklene površine, a vanjske su vec dobile patinu. Na njihove upite iz Uprave im odgovaraju da ih je previše.

Kako istovremeno raditi na više šaltera za jednu placu i još toga o rovinjskoj pošti piše Aldo Pokrajac u Glasu Istre od utorka


Podijeli: Facebook Twiter