Sve informacije potrebne studentima na webu

S predstavljanja nove web stranice (D. ŠTIFANIĆ)
S predstavljanja nove web stranice (D. ŠTIFANIĆ)

U četvrtak je u Studentskom domu Pula predstavljena nova web stranica Studentskog centra Pula www.scpu.hr koja je usmjerena na obogaćivanje studentskog standarda u gradu. Idejni pokretač web stranice, kako je rečeno, je ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, čije tehničko rješenje potpisuje firma FWD.hr, odnosno dvojac Toni Milovan i Aleks Aćimović, a u izradi su sudjelovali i Sanda Rojnić Sinković, Tina Trošt i studenti Luka Jovanov i Lorenzo Belullo.

"Pecanje" dnevnim menijima

- Od 1. listopada otkad smo otvorili novi studentski dom i menzu, uz pomoć studenata i propitkivanja njihovih želja i potreba, došli smo nakon šest mjeseci do jako zadovoljavajuće razine, a vjerujem da bi se i studenti s tim složili. I u kreiranju dnevnih menija u menzi pratimo njihove želje i sugestije, smještaj je najbolji jer je naš dom trenutno najopremljeniji u Hrvatskoj, a sada smo im pripremili i web stranicu na kojoj ćemo nastojati dati sve korisne informacije koje bi ih mogle zanimati mimo onog formalnog dijela učenja i studiranja, da im i taj dio studentskog života učinimo zanimljivim. Pula ima 3.600 studenata i željeli bi im ovako dati priliku da se čuju, da postanu vidljivi i da jasno kažu sve što misle, pogotovo kada ih se nešto direktno tiče, rekao je ravnatelj Čerina.

Prezentirajući funkcioniranje portala, spomenuo je da će studenti moći ostaviti mišljenja, komentare, prijedloge, pa i kritike, a to će se uvažati i prema tome prilagođavati aktivnosti i sama web stranica. Na stranicu će ih probati "upecati", kako je rekao Čerina, dnevnom objavom menija koji se nude u menzi. No, moći će dobiti točne i ažurirane informacije o zapošljavanju, smještaju, pravima i obvezama, ali i o događanjima iz područja sporta i zabave, mogućnostima izlaska i provoda, kino i kazališnog programa te svemu što bi studente moglo zanimati.

- Najbitnije nam je da studenti dobiju sve potrebne informacije, pa će ova web stanica ujedno biti i informativna platforma, nadovezala se i Rojnić Sinković, zamjenica voditeljice Studentskog doma te dodala i da će, osim već spomenutih informacija, postojati mogućnost da studenti iz cijele Hrvatske interaktivno zavire u studentske sobe, a posebno važno je i što će se u srpnju na webu objaviti i informacije o natječaju koji studentima omogućava ostvarivanje prava na smještaj u domu.

Podaci o zapošljavanju

Voditeljica Studentskog servisa Tina Trošt zahvalila je obrtnicima i gospodarstvenicima što tijekom ljeta pomažu studentima u iznalaženju posla, a upravo će se za njih informacije naći i na novoj web stranici. Studentima je poručila da pročitaju pogotovo dio oko sklapanja ugovora i oko zarade, dok je poslodavcima poručila da je dovoljno da dođu na stranicu i tu će naći sve potrebno za registraciju i oglašavanje, koje će biti besplatno i neograničeno. Još jednom je ponovila da je Studentski servis na novoj adresi u Ulici svetog Mihovila.

Stranicu će svakodnevno ažurirati studenti Luka i Lorenzo, a studente su pozvali da im se jave na [email protected] bilo da žele surađivati s njima ili žele iznijeti neki prijedlog. Kako su naglasili, trudit će se pulskim studentima pružiti sveobuhvatne informacije koje će se dnevno ažurirati. Stranice su jednostavne za korištenje i bit će uvijek pristupačne studentima, kako na računalima, tako i na mobitelima.

Na jesen novi studentski list

Kako je najavio ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, sve ovo vodi do još jednog cilja, a to je tiskanje studentskog lista na jesen, s početkom nove akademske godine.

- Otvaranjem dva nova smjera dogodine ćemo imati puno više brucoša i želja nam je da im ovim mjesečnikom pomognemo u snalaženju u našem gradu, od zdravstva do toga kako naći posao. Bit će to mjesečnik koji će i opet uređivati i osmišljavati sami studenti, istaknuo je Čerina. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter