Sve bolji vinari i podrumari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S prvoklasnim muškatom, Zvjezdan Nežic iz Selca osvojio je publiku i clanove strucne komisije te se sa bijelim vinom, na Trecoj smotri mladih vina Mjesnog odbora Sveti Ivan, plasirao na prvo mjesto. Druga nagrada komisije otišla je u ruke Maura Grželja iz Brgada, a treca Rina Pavletica iz Svetog Ivana-Dola.

U kategoriji crnih vina ponovno su se uskladili ukusi publike i komisije tako je prvo mjesto osvojio Fredi Majcan iz Svetog Ivana, drugo mjesto komisije osvojio je Mauro Grželj iz Brgada, a trece Milenko Krota iz Selca. Smotri se odazvalo 25 svetivanjskih vinara s 30-ak uzoraka bijelih i crnih vina, a ocjenjivali su ih buzetski proizvodaci vina Dijego Nežic, Dorjan Jakac i Dario Sirotic.

- Vinari su ove godine sudjelovali s manje uzoraka nego lani, ali je zato vino bilo kvalitetnije što je i bio cilj pokretanja smotre, rekao je predsjednik MO-a Sveti Ivan Nenad Stokovic. Sela i zaseoci MO Sveti Ivan, na sjeveru su Istre, rubnom podrucju za uzgoj vinove loze, a vinari vina proizvode u malim obiteljskim konobama, na tradicionalan nacin, onako kako su to radili njihovi ocevi i djedovi.


Podijeli: Facebook Twiter