Sve bolji i uspješniji mladi glazbenici

Letizia Ulika Roce (M. ANGELINI)
Letizia Ulika Roce (M. ANGELINI)

U povodu dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u subotu navečer održan je koncert u Domu hrvatskih branitelja. Pred brojnom publikom predstavili su se neki od najbojih učenika te škole, pokazavši zainteresiranoj publici svoj napredak, a istaknimo da su mnogi od njih i laureati raznih natjecanja te da su iz nastupa u nastup sve bolji i zreliji.

Zasigurno će svi ovi učenici, ili barem većina njih nastaviti svoje glazbeno obrazovanje i o njima će se zasigurno još puno toga čuti. U više od dva sata programa, izvedene su, primjereno uzrastu svirača, partiture iz raznih epoha svjetske glazbene baštine, a svi su akteri zasluženo ispraćeni ovacijama. Uz učenike pulske glazbene škole, nastupili su i gosti iz riječke te zagrebačke glazbene škole. Predstavili su se flautistica Lucia Burić, gitarist Armin Kadrić, violinistica Letizia Ulika Roce, flautist Karlo Sandro Puđa, trubašica Petra Siladić, duo harmonika Chiara Moscarda i Ivan Peruško, solo pjevačica Vilma Grazia Žmak, violinistica Romina Damijanić, gitarist Tin Glavočević, klavirist Ljubo Stakić, violončelist Josip Boštjančić, solo pjevačica Patricia Žudetić, klaviristica Tijana Stakić, svirač roga Diego Goldin, violinist Matej Mijalić i klavirist Josip Dobrić.

Od sastava, predstavili su se kvintet udaraljki (Noemi Gozdan, Andrija Bošnjaković, Emma Kliman, Davorin Grgić i Dora Vojnić), gudački orkestar pod ravnanjem Milana Grbića te na kraju zbor osnovne glazbene škole uz ansambl harmonika srednje glazbene škole u suradnji profesora Milana Grbića, Naike Dapiran i Štefana Zeidlera, zasluženog za plesnu točku, a dirigentska palica bila je povjerena prof. Suzani Goldin. Mentori su ovim talentiranim učenicima bili: Naike Dapiran, Alex Nadišić, Nensi Krupić, Luka Horvat, Orhida Antunović, Giorgio Sugar, Goran Benevrkić, Karmen Kirac, Dalibor Crnogorac, Denis Goldin, Anamarija Martinčić, Snježana Demarin, Vedran Vojnić, Milan Grbić, Suzana Goldin i Tatjana Lajić. Korepetitori su bili Sandra Burić, Biserka Kuhta, Aleksandra Golojka, Jadranka Celić Bernaz, Krešimir Popović, Vesna Ivanović Ocvirk, Jelena Barbarić-Mijalić i Snježana Demarin.

Tijana Stakić apsolutna pobjednica

Istoga dana u prostorima glazbene škole održano je natjecanje u sastavu zaklade koja nosi ime prerano preminulog ekonomista i inženjera te glazbenika Dine Škrapića. Natjecanje je održano u tri dobne kategorije za pijaniste koji su trebali, između ostalog izvesti jedno Bachovo djelo, a osim pobjednike u tri kategorije, birala se i najbolja izvedba općenito, te najbolja izvedba Bacha. U najmlađoj kategoriji najbolja je bila Linda Marić u klasi prof. Ana Debeljuh, u onoj srednjoj Ljubo Stakić, te u trećoj Tijana Stakić, koja je imala i naoblju izbedbu općenito te najbolju izvedbu Bacha čime je okrunila svoj niz uspjeha na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Mentorica talentiranoj braći Stakić je Karmen Kirac. Ravnatelj glazbene škole Robert Rosanda tijekom koncerta obavijestio je publiku o tom velikom priznanju Tijane Stakić, a dodjela nagrade bit će iduće nedjelje u Multimedijalnom centru u Rovinju. U publici su bile nazočne majka Dine Škrapića Marisa Sciolis Škrapić i istarska dožupanica Viviana Benussi.  (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter