Sve bi se trebalo razriješiti za nekoliko dana

IZ PLAVOG U ZELENO-ŽUTI DRES? - Edson (desno) i Jure Obšivač (D. MEMEDOVIĆ)
IZ PLAVOG U ZELENO-ŽUTI DRES? - Edson (desno) i Jure Obšivač (D. MEMEDOVIĆ)

Još uvijek ništa od bijelog dima iznad "Drosine". Premda se glavni i odgovorni ljudi Istre 1961 svesrdno trude da pronađu nasljednika Igora Pamića i Roberta Rubčića na "zeleno-žutoj" klupi, ime trenera koji će povesti igrače pulskog prvoligaša u nastavak sezone još je uvijek obavijeno popriličnom dozom misterije. U javnosti se kao prvi kandidat isprofilirao Luka Bonačić, spominju se i Damir Milinović i Peter Pacult, u igri je još nekoliko trenera s čijim imenima se ne želi izići u javnost, ali konačna odluka još uvijek nije donesena. Vremena je sve manje, svjesni su toga i u pulskim redovima, kao i činjenice da svaki novi dan bez novog kormilara znači korak bliže novim improvizacijama za kojima će biti prisiljeni posegnuti ako se čim prije ne slože kockice "zeleno-žutog" mozaika.

- Zasad po tom pitanju nema ništa novog, ali očekujemo da bi se sve trebalo razriješiti za nekoliko dana - decidiran je Mario Rubeša, menadžer Istre 1961. - Svjesni smo da vremena nemamo puno i premda si nismo zacrtali nikakav krajnji rok, ime novog trenera mora biti definirano najkasnije u prvih nekoliko dana sljedeće godine kako bi on potom mogao, barem donekle, do početka priprema koje kreću 8. siječnja pohvatati konce.

Naš prijedlog da se poigra brojkama i u postocima nam otkrije tko je u ovom trenutku najbliži klupi Istre 1961 Rubeša je odbio uz obrazloženje da to s njegove strane ne bi bilo korektno, dok je priču o eventualnim pojačanjima ostavio za vrijeme nakon što "zeleno-žuti" dobiju novog trenera.

- Nama je u ovom trenutku najvažnije riješiti pitanje trenera, a onda ćemo u dogovoru s njim krenuti u popunjavanje igračkog kadra. Kad vidi s kojim igračima raspolaže, novi trener će sigurno izraziti neke svoje želje, imat će spremnu koncepciju na osnovu koje će htjeti složiti momčad i mi ćemo mu nastojati izići u susret - istaknuo je Rubeša, osvrnuvši se i na priče da bi pulske redove mogao pojačati Edson, dojučerašnji igrač Slaven Belupa. - On je jedan od igrača koji su nam ponuđeni, to je istina, ali zasad je sve ostalo na tome. Čekamo da najprije riješimo pitanje trenera pa da onda vidimo treba li njemu takav igrač ili ne, jer nema smisla u zimskom prijelaznom roku dovoditi nekoga čije karakteristike ne odgovaraju zamislima novog trenera. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter