Svatko ima to neko pulsko ljeto u sjećanju

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Jedan kantautor za klavirom i mikrofonom i jedna glumica koja lijepo pjeva, a to su Bruno Krajcar i Mila Elegović priuštili su u subotu navečer na Kaštelu, u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre večer romantike i ljubavnih pjesama a povodom prvog dana ljeta pod nazivom „Jednog ljeta u Puli“. Iza tog naziva krije se i spot a koji je premijerno prikazan. Autori spota su Dren Sadikaj i Lara Kozliček, autor glazbe je Krajcar, aranžmana Miron Hauser, a teksta Daniel Načinović koji je kazao kako „svatko ima to neko pulsko ljeto u sjećanju“.

- Vi ste taj film otpjevali i svaka vam čast, rekao je ovaj poznati stihotvorac. Priča o tom jednom ljetu na koje se protagonisti spotu prisjećaju kroz kadrove snimljena je na pulskim plažama i parkovima te uz neke stare snimke u kojima se između ostalog pojavljuje i Lidija Percan koja se spominje i u tekstu pjesme.

Premijera spota bila je priprema za koncertni dio večeri. Mila Elegović svoje je pjesme otpjevala na matricu, a koristila je svoj glumački talent kako se večer ne bi pretvorila tek u klasično nizanje pjesama. Šarmantna kakva je, uspješno je vodila koncert i cjelokupni program koji je bio povezan u romantičnu štoriju o jednom ljetu u Puli.

Ona i Krajcar su se izvrsno nadopunjavali već od prve pjesme za koju se Krajcar sjetio da ju je napisao 1993., a vrijeme kada je Elegović, kako kaže, „slamala muška srca“. Pjesme su bile dodatni povod da dvoje izvođača kažu nešto o sebi, naglase svoju romantičnu stranu garnirajući to s dozom humora i malo autoironije. Uživajući u Krajcarovim pjesmama pohvalila ga je da je totalno iskren sa ženama,

- Potpuno si otvoren, ali neki muškarci nisu takvi, kazala je simpatična Mila, objasniviši kako ima „crnu knjižicu“ onih koji je zovu na kavu, ali i na nešto više, recimo preljub, o čemu je ispjevala pjesmu. Otpjevala je i svoj hit „Koka“, u kojem također ironično govori o sebi, dok je Krajcar ostao u pjesničkom ljubavnom zanosu sa „Vjeruj mi kad ti kažem da te volim“.

Prisjetili su se njih dvoje i nekih velikana koji više nisu tu, a to su pokojni Galiano Pahor i Lucio Dalla. Ovaj prvi bio je glumac i pjevač, rođeni Puležan koji je ljubav prema svom gradu ovjekovječio u „Pola son qua“ na tekst Valmera Cusme. Duh besmrtnog Dalle prizvan je u skladbi naslova „Caruso“ poznatoj po snažnom refrenu „Te voglio bene assai“.

Elegović je iskoristila priliku da najavi mjuzikl „Mamma mia“ u kojem glumi i pjeva a koji gostuje u pulskoj Areni 5. srpnja. U tom mjuziklu koriste se pjesme grupe Abba, a Elegović je pokazala kako na hrvatskom zvuči „Chiquitita“.

Još jedan povod za koncert bio je i prvi dan ljeta, a ideja je da ovakav program postane tradicionalan. Spomenimo i da je spot realiziran pod pokroviteljstvom Arenaturista i grada Pule. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter