Švarc: Brijuni rivijera je projekt od velikog značaja

Očekujem da će do kraja mog mandata krenuti investicije, Sanja Švarc
Očekujem da će do kraja mog mandata krenuti investicije, Sanja Švarc

Početkom listopada Sanja Švarc preuzela je direktorsku funkciju u društvu Brijuni rivijera koje će voditi do 2018. godine. Dosad je radila kao direktorica prvog hrvatskog Design hotela "Lone" u rovinjskoj Maistri, a ranije kao voditeljica hotela na Otočju Brijuni. S njom smo razgovarali u sjedištu tvrtke Brijuni rivijera u Puli.

Što vas je potaknulo da se javite na natječaj za direktoricu i jeste li zadovoljni dinamikom kojom se realizira projekt?
Dinamika realizacije projekta ovisi o mnogo faktora, s obzirom na kompleksnost Razvojnog programa "Brijuni Rivijera".

Unazad nekoliko godina stvorena je temeljna podloga te odrađen veliki dio pripremnih poslova, zahvaljujući kojima možemo pokrenuti sljedeću fazu aktivnosti Razvojnog programa Brijuni rivijere.

Nakon jedanaest godina rada u turizmu, prijava na natječaj činila mi se logičnom. Brijuni Rivijera je projekt od velikog značaja za budućnost Istre, a osobito šireg područja Pule. Unapređenje turizma na ovom području bila je osnovna motivacija zašto sam se javila za ovu funkciju.

Očekujem da će do kraja mog mandata na određenim lokacijama krenuti investicije i početi gradnja. Ovim projektom stvaraju se preduvjeti da u skorijoj budućnosti plasiramo Pulu i Istru kao prepoznatljive destinacije i značajno turističko središte.

U kojoj su fazi lokacije na kojima se planira realizirati koji je vaš program?
Sve četiri lokacije Katarina, Hidrobaza, Muzil i Pineta koje su trenutno turistički potencijal "u mirovanju", zahtijevaju brzo rješavanje problematike, pa se paralelno se radi na sve četiri lokacije.

S jedne strane, bitan je naglasak na pregovaranju i donošenju sporazuma svih uključenih strana u projektu, dok s druge strane postoji skup tehničkih zadataka poput katastarskih izmjera, okončanja imovinsko pravnih prijepora itd.

Nakon toga kreće se s onom "vidljivom" stranom projekta prema široj javnosti. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter