Svakodnevni sajam starina i umjetnina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i prethodnih godina, tijekom kolovoza u Ciscuttijevoj ulici održavat ce se Sajam starina i umjetnina. On ce se održavati svakodnevno od 7 do 20 sati, subotom do 15 sati, dok je nedjelja neradna.

Sajam organizira pulsko numizmaticko-kolekcionarsko društva Vespazijan pod pokroviteljstvom Grada i uz tehnicku potporu Gradske tržnice. Održava se, doznajemo od Zorana Krivokapica, tajnika numizmatickog društva, bez prekida vec 11. godinu svake subote, tijekom cijele godine, a vec osmu godinu u kolovozu svakodnevno.

Kao takav, sajam daje svoj doprinos ocuvanju kulturne baštine, raznolikosti i bogatstvu ponude kulturnih, povijesnih i turistickih sadržaja grada, te ukljucivanju Pule i Istre u moderne evropske kolekcionarske tokove kod nas i u svijetu.

Mada Krivokapic veli da se diljem Hrvatske održavaju mnogi sajmovi, od kojih je najveci zagrebacki Britanac, upravo pulski sajam ima najdužu tradiciju i prvi je sajam takve vrste u Hrvatskoj.

- Ovakvim zbivanjima želimo potaknuti stvaralacki potencijal gradana, oživjeti duh grada kako bi ovakvi sajmovi postali tradicionalna, redovita manifestacija kojom bi se razbile predrasude i iskristalizirali odnosi prema starinama i kolekcionarstvu, veli Krivokapic. Dodaje da osim u Puli, clanovi pulskog Vespazijana sajam starina održavaju svakodnevno i u Labinu u Starom gradu, a tijekom kolovoza nedjeljom i ponedjeljkom održava se i cjelodnevni sajam starina na lokaciji poreckog šetališta.

Na sajmu ce clanovi Vespazijana izložiti brojne antikvitete: umjetnine, stari namještaj i razglednice, telefonske kartice, stari novac, medalje, plakete, odlikovanja i znacke, stare satove i ostale kolekcionarske materijale iz svojih zbirki.


Podijeli: Facebook Twiter