Svako lice ima svoj look

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suncane naocale postale su neizostavni modni dodatak, nosimo ih ljeti i zimi, danju pa i nocu. Kod odabira savršenih suncanih naocala bitno je paziti na tip kože i frizuru. Blijedoj koži najbolje pristaju lagani okviri nježnih boja, okviri od kornjacevine, ali ne pretamni, a treba izbjegavati prozirne, plave i zelene okvire koji opticki više izvlace boju iz lica. Kod tamnijeg tena dobro je birati srebrne, zlatne ili prozirne okvire, a bolje je izbjegavati jake crne koji bi mogli izgledati preteško.
S obzirom na frizure, za osobe kovrcave kose najbolje je birati naocale bez okvira, nježnih oblika. Kod vrlo kovrcave kose preporucuju se klasicni manji okviri koji prate liniju kose. Kratka kosa dobro se slaže s geometrijskim oblicima ili zaobljenim linijama. Vrlo kratka kosa pogodna je za eksperimentiranje s hrabrijim bojama i dizajnima, dok se kod duge kose naocale mogu isprobavati dok je kosa podignuta ili spuštena, što može dosta utjecati na sveukupni izgled.

Uz cinjenicu da su suncane naocale u današnje vrijeme neizostavan modni dodatak, ne smijemo izostaviti i osnovnu svrhu suncanih naocala - zaštitu. Zaštitu od UVA i UVB zraka raznim dodacima na staklima, kao što su antirefleksni sloj  koji ce umanjiti blještavilo i razbistriti sliku ili pak polarizacija koja u potpunosti umanjuje blještavilo te pruža bistru i prirodniju sliku, vrlo jednostavno možete provjeriti i u samom ducanu.
Na kraju, vrlo je bitno odabrati naocale koje vam pristaju - one koje ne pristaju vašem licu nece moci pružati potpunu zaštitu, jer ukoliko su naocale prevelike ili premale mogu propuštati svjetlost sa strane. Takoder je važna i udobnost; naocale ne bi smjele biti preteške, stiskati sa strane ili štipati na nosu. (NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter