Svaki šesti Buzecan clan Udruge antifašista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Cilj koji smo postavili pocetkom godine, da omasovimo clanstvo, uspješno smo realizirali. Uclanili smo više mladih clanova koji nisu bili sudionici antifašisticke borbe. Danas imamo nešto više od tisucu clanova, iz cega proizlazi da je svaki šesti Buzecan clan Udruge antifašista, a preko 60 posto clanova mladih je od 50 godina", istaknuo je predsjednik Udruge Edo Jerman na zajednickoj sjednici skupštine i izvršnih odbora podružnica održanoj u Svetom Duhu kod Buzeta.

Antifašisti su posebnu pozornost posvetili promicanju i zaštiti antifašisticke povijesne baštine, spomen obilježjima i spomenicima NOB-a. Žalosno je, rekao je Jerman, što odgovorne državne institucije još uvijek prešucuju i iskrivljavaju antifašisticku povijest i to u školama pa i kroz razne medije.

"Veliki broj visokih dužnosnika Republike Hrvatske istice svoju antifašisticku opredijeljenost, ali samo onda kada im to koristi u politicke svrhe", rekao je Jerman. "Buduci da hrvatske institucije ne provode odrednice Deklaracije o antifašizmu kako ih je obvezao Hrvatski sabor, Udruga antifašista i dalje ce ciniti napore da se u Vladi i Saboru konacno provedu odrednice Deklaracije. Podržat cemo i svako nastojanje da se zaštite stecena prava onih koji su sudjelovali na strani medunarodne antifašisticke koalicije u II. svjetskom ratu", rekao je tajnik Udruge Rikard Percic.

Govoreci o programu rada za iducu godinu, Percic je naglasio da skrb o socijalno zdravstvenoj zaštiti clanstva, a posebno pažnja i briga o socijalno ugroženim i nemocnim borcima NOR-a i clanovima njihovih obitelji zahtjeva od Udruge antifašista pojacan angažman.


Podijeli: Facebook Twiter