Svaki put je kao da je prvi put


Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača Tony Cetinski vraća se u Arenu, u svoju rodnu Pulu, gdje će u utorak u 21 sat održati koncert s kojim će obilježiti 25 godina bavljenja glazbom. "Blago onom tko te ima", "23. prosinac", "Kad žena zavoli", "Opet si pobijedila" neke su od njegovih najpoznatijih pjesama a tek što se pojavio na vrhove lista zasjeo je i novi singl "Mjesečar". Što sprema za koncert u Areni naslovljen "25 godina s vama", kako je bilo surađivati s nekim od najpoznatijih svjetskih glazbenih imena te što je naučio u ovih 25 godina karijere ispričao nam je Tony Cetinski uoči nastupa u Puli.

- Hoće li ovaj vaš nastup u Areni biti po nečemu drukčiji od onog prvog?

- Naravno, uvijek pokušavamo učiniti barem jedan korak prema naprijed. Publika nije zatucana kako se nedavno pohvalio jedan moji stariji kolega. Dapače. Smatram da pogotovo danas kada je teže odvojiti 100, 120 ili 140 kuna za ulaznicu, ljudima moramo dati maksimalno, koliko je moguće naravno. Nije više dovoljno samo pjevati i imati hitove ili oslanjati se na stare kredite u poslu. Svaki put je kao da je prvi put.

- Po čemu najviše pamtite svoj prvi koncert u pulskom amfiteatru?

- Predivan ambijent kao što je Arena u Puli je nešto neopisivo. A pogotovo kad je puna tvoje publike u ljetnom ugođaju na domaćem terenu. Kao da si u raju.

- Na 25 godina karijere čestitao vam je i veliki maestro Jose Carreras s kojim ste imali čast surađivati.

- Maestro Carreras je pravi gospodin ali i veliki umjetnik koji mi je od prvog dana doslovce pružio obje ruke i sve svoje iskustvo u vrlo kratkom roku. Osim toga živi je dokaz da su najveći ujedno i najjednostavniji. Puno sam od njega naučio. Slično se osjećam kad god sam u društvu s gospodinom Arsenom Dedićem. To su ljudi-enciklopedije, hodajuće institucije.

- A kako je bilo susresti se s Michaelom Boltonom, Placidom Domingom i Montserrat Caballe'? Po čemu najviše njih pamtite, prema kome ste osjećali najviše strahopoštovanje a s kim ste bili najopušteniji?

- Najopuštenije je uvijek s maestrom Carrerasom i naravno s Boltonom što je i logično obzirom da smo vise puta surađivali i družili se. Gospođa Montserrat me šokirala skromnošću i pitanjem da otpjevamo zajedno više nego je bilo predviđeno jer joj je predivno kako nam se slažu boje vokala. Čak je u jednom trenu izgovorila da bi ona probala na probi, ali ako njen glas kvari pjesmu neka joj oprostim. Ja sam u šoku rekao da njen glas zvuči božanstveno i dok govori a kamoli dok pjeva i da ne može ništa upropastiti. Maestro Domingo je bio strogo poslovan i ne toliko pristupačan iako izgleda na prvu jako pristupačan.

- S kim biste od velikih svjetskih imena još voljeli surađivati?

- Za bilo koga sam spreman i nemam ni predrasuda ni straha ali tražiti nakon svih suradnji do sada, još i još i još - čini mi se malo previše. Ni spomenute suradnje se nisam usudio niti sanjati a kamoli zaželjeti tako da sam sretan i presretan i da mi se više nikakva suradnja ne desi.(Mladen RADIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter