Svaki igrač voli kad njegova momčad igra napadački

Damir Zlomislić (M. ANGELINI)
Damir Zlomislić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 stigli su do četvrte pobjede u sezoni. Nakon Slaven Belupa, Hajduka i Lokomotive, na "Drosini" je kapitulaciju potpisao i Osijek. U prvom dijelu mreže su mirovale, da bi u nastavku po onoj "tko će kome, ako ne svoj svome", Goran Roce realizirao opravdano dosuđenu najstrožu kaznu i doveo goste u vodstvo. Međutim, umjesto da u trenucima kad su došli u rezultatski minus padnu u igri, "zeleno-žutima" je gostujuće vodstvo bio onaj toliko potrebni impuls da se trgnu, stignu i prestignu Osječane. Na kraju je neizvjesni ogled okončan rezultatom 2:1, no sve bi bilo možda puno lakše za Puljane da je Damir Zlomislić u prvom dijelu realizirao dvije izgledne prilike, u 11. i u 26. minuti.

- Odlučili smo napasti Osječane od prve minute, stvoriti poneku priliku i pokušati što prije zabiti gol, jer smo znali da će teren biti sve teži i teži kako vrijeme bude odmicalo. Ispostavilo se da smo golove zabili tek u nastavku, ali pobijedili smo, a to je ipak najbitnije - rekao je Damir Zlomislić, veznjak Istre 1961. - Što se tiče mojih prilika, stvarno sam razočaran kako sam reagirao jer su obje bile vrhunske, pogotovo ona glavom. Đurić je ubacio iz kornera, oslobodio sam se igrača, ostao sam, ali nisam dobro pogodio loptu, samo me očešala po glavi i otišla daleko od gola. Drugi put je Bouhna odigrao povratnu, a ja pucao nogom preko gola, stvarno šteta, ali nadam se da ću u utakmicama koje slijede biti precizniji.

Kako je prilike propustio u ranoj fazi utakmice, Zlomislić se ne može "vaditi" ni na umor, koji je po treneru Rubčiću bio razlog što ga je u 61. minuti zamijenio Vukovićem.

- Iskreno, ja sam se dobro osjećao, mogao sam još trčati, ali "šef" je ocijenio da sam tjelesno pao i donio odluku poslije koje smo preokrenuli rezultat, što znači da je pogodio - istaknuo je Zlomislić.

Usprkos pobjedi, trener Rubčić je nakon analize ustvrdio da igračima još uvijek fali snaga, da momčad nije na onom fizičkom nivou na kojem bi je on želio vidjeti.

- Činjenica je da naš teren uzima dosta snage i ne možemo pokazati ono što u stvari jesmo. Mekan je, noga upada i teško se iz njega iščupati te crpi dosta snage, pogotovo nama većim i težim igračima. Sigurno da nam fali snage da svih 90 minuta budemo agresivni i napadamo, ali mislim da smo već protiv Osijeka imali veći posjed lopte i bili opasniji nego u prijašnjim utakmicama, a u onima koje slijede još ćemo bolje izgledati - uvjeren je Zlomislić. - Nova formacija traži više trčanja i mi to moramo prihvatiti bez obzira što nam u početku sigurno neće biti lako, jer treba vremena da uvježbamo te kretnje i pohvatamo trenerove zamisli. No, s druge strane, puno smo opasniji i vjerujemo da će nam ova promjena donijeti i više bodova. Svaki igrač koji voli nogomet voli i kad njegova momčad igra napadački, što ne znači da ćemo zanemariti obranu. Iza ćemo biti disciplinirani i čvrsti, a prema naprijed ćemo težiti ofenzivnoj igri i golu. (Ivica CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter