Svaki deseti pušač prešao na rezani duhan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjski Adris jučer je potvrdio da je prodaja TDR-ovih cigareta na njegovim glavnim tržištima, u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, pala za pet do deset posto, zbog drastičnog rasta trošarina, poskupljenja cigareta te pada kupovne moći građana. Zbog svega toga pušači, prema Adrisovim podacima, masovno prelaze na kupovanje jeftinijih cigareta i na pušenje rezanog duhana.

U protekle četiri godine prodaja najjeftinijih cigareta u Hrvatskoj se udvostručila, a u BiH je povećana čak četiri puta. Istodobno, u Hrvatskoj je udio pušača rezanih duhana za četiri godine povećan pet puta i danas iznosi oko 10 posto, a u BiH je u tri godine povećan trideset puta i iznosi oko 11 posto, sa snažnim trendom rasta, objavila je u utorak Adris grupa, pozivajući se na riječi svog predsjednika Ante Vlahovića na godišnjoj skupštini grupe.

Neovisno o tome, cijela Adris grupa je lani je uspješno poslovala, povećavši svoje prihode na 3,37 milijarda kuna, ili za 5,2 posto, a dobit nakon oporezivanja iznosila joj je 502 milijuna kuna. (B. Po./Novi list) 

 


Podijeli: Facebook Twiter