Svaki 10. vozac masturbira u vožnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozaci svašta rade za upravljacem svojih automobila – telefoniraju, šalju SMS-ove, jedu, ureduju se, kopaju nos, a ako je za vjerovati posljednjoj studiji koja dolazi s one strane Atlantika, velika vecina njih i – masturbira!

Istraživanje medijske grupe Abrams, Herzog & Filippi provedeno na dva prometna križanja u New Yorku i Broward Countyju u Floridi zahvatilo je vozace cak 4.634 automobila.

Nacinjeno je 12 sati video materijala i 340 fotografija koje nedvojbeno potvrduju kako vozaci mladi od 30 godina u 31 posto slucajeva ruku kojom ne drže upravljac koriste za kontroliranje iPoda, mobitela ili drugih mobilnih uredaja.

Osam posto vozaca je drži zabacenu za suvozacko sjedalo, jednako toliko njome podešava CD-radio uredaj, a najmanje 11 posto vozaca je drži na preponama i pomice.

"Možda smo otkrili vrlo važan uzrocnik prometnih nesreca", pohvalio se lokalnim medijima jedan od nadglednika istraživanja Stuart Arnett. Americka medijska grupa planira iskoristiti materijal za izradu dokumentarnog filma.

Kako bi se izbjegle neugodnosti i potencijalne tužbe zbog narušavanja privatnosti, planiraju na sve moguce nacine onemoguciti identificiranje (ne)sretnika snimljenih na djelu.


Podijeli: Facebook Twiter