Svake subote "EU disco" i razmjena knjiga

Vlatka Kolarević, suradnica u pripremi kandidature (D. MEMEDOVIĆ)
Vlatka Kolarević, suradnica u pripremi kandidature (D. MEMEDOVIĆ)

Što za Pulu znači kandidatura za europsku prijestolnicu kulture, njen ulazak u finale te eventualno pobjeda - što će to donijeti njihovu gradu i kako će se odraziti na njihove živote, Puljani su mogli u subotu doznati na Portarati direktno od tima koji je Pulu doveo u samo finale natjecanja. Odgovore na ta pitanja davala je, među ostalima, i pročelnica upravnog Odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, suradnica u pripremi kandidature Vlatka Kolarović, predstavnici građana Pule Afrodita Bulajić, Hassan Abdelghani i Davor Uljanić te pulska dječja gradonačelnica Katarina Jurić kao predstavnica mlade pulske generacije.

Kako nam je navela Kolarević svake će se subote na Portarati provoditi projekt "EU disco 2020." u sklopu kojeg će se moći slušati glazba koju su izabrali ovogodišnji kandidati za ovu prestižnu titulu. Naime, svake subote, sve do 26. ožujka, od 10 do 14 sati puštat će se glazbeni ritmovi koje su za Pulu odabrali ostali gradovi kandidati za Europsku prijestolnicu kulture - Rijeka, Dubrovnik i Osijek te irski Galway, Limerick i 3 Sisters (Waterford, Wexford i Kilkenny). Osim toga, plesat će se i uz glazbu ovogodišnjih prijestolnica, San Sebastiana i Wroclawa.

- Puljane pozivam da dođu, upitaju što ih zanima i daju svoju viziju grada, a mi im već od naredne subote pripremamo bogati program u kojem će se predstaviti različiti DJ-i, voditelji, ljudi iz javnog života grada, regije i Europe, kao i istarske manjinske skupine, zatim vinari, maslinari i gastronomi, navela je Kolarević. Također je pozvala sve da se pridruže besplatnoj razmjeni knjiga koja će se, također, odvijati na Trgu Portarata.

- Očistite svoje kuće, donesite slikovnice koje su djeca prerasla, knjige koje ste pročitali te ih zamijenite za nove, pozvala je Kolarević.

Inače, Pula i Istra u natječaj za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušle su s temom "Demilitarizacije" te bi Pula mogla postati prvi hrvatski grad pobjednik. Hoće li se to i obistiniti saznat ćemo uskoro - već u ožujku.

Disco Tapija u Titovom parku

Grad Pula, kao finalist natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture, kroz glazbeni projekt predstavit će se svake druge subote i u Titovom parku ispod Arene gdje je u večernjim satima predviđen "Disco Tapija" za mlade. Ovaj program počinje od iduće subote. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter