Svaka osma nesreća uključuje motocikliste

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Na pulskoj Portarati danas se održala preventivna policijska akcija pod nazivom "Policija i građani voze zajedno'', kojoj je cilj upozoriti javnost, posebice mopediste i motocikliste, na opasnosti kojima su svakodnevno izloženi kao sudionici u prometu.

Kako smo doznali od Dubravka Šlibara, pomoćnika načelnika policijske postaje prometne policije, dolaskom toplijeg vremena policija započinje s ovakvim preventivnim akcijama, a tijekom kojih vozače educiraju, upućuju na najčešće greške pri vožnji, a to su neprilagođena brzina, nenošenje kacige te vožnja pod utjecajem alkohola.

- Samo zajednički možemo podići ukupnu razinu sigurnosti na cestama na viši nivo, stoga su danas tu uz nas i članovi moto klubova, autoškola, HAK-a, stanice za tehnički pregled vozila kao i predstavnici trgovina motocikla i moto opreme, servisa mopeda i motocikala, kazao je Šlibar.

Inače, protekle je godina na području pod ingerencijom prometne policije Pula zabilježeno 1.227 prometnih nesreća, a u svakoj osmoj, odnosno u ukupno 147 nesreća, sudjelovali su vozači mopeda i motocikala, rekao je on. U tim je nesrećama stradalo 94 vozača motocikala i mopeda ili putnika na njemu: dvije osobe smrtno, 20 vozača zadobilo je teške tjelesne ozljede dok ih je 72 lakše ozlijeđeno. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter