Svaka dobra priča je ljubavna priča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu 17. sezone Kazališta Ulysses, u ponedjeljak 7. kolovoza u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu održat će se projekcija dokumentarnog filma "Svaka dobra priča je ljubavna priča" (u originalu "Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba") u režiji Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina.

Film je nastao 2017. godine u koprodukciji Slovenije i Hrvatske, a govori o radu na nagrađivanoj predstavi "Boris, Milena, Radko" i četiri poznate osobe koje stoje iza nje: scenaristu i redatelju Dušanu Jovanoviću, glumici Mileni Zupančić i dvojici glumaca Radku Poliču i Borisu Cavazzi. Prateći produkciju tijekom četiri mjeseca, od prvih proba pa sve do premijere, a istovremeno i intiman život umjetnika, film obrađuje univerzalnu temu odnosa između stvarnog i zamišljenog, između intimnih i javnih oblika umjetnosti.

Film je ove godine prikazan na festivalima Zagreb dox i Motovun film festival, gdje je osvojio iznimno pozitivne reakcije gledatelja i službene kritike. Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima. Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 20 sati. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter