Svađe oko zaposlenja u gradskoj upravi Poreča


Maratonska sjednica porečkog gradskog vijeća potrajala je ponajviše zbog brojnih godišnjih izvještaja gradskih tvrtki i ustanova za lanjsku godinu premda se nalazimo u rujnu mjesecu što su oporbeni Kosićevi nezavisni vijećnici predbacili vladajućima.

Maurizio Zennaro (Kosićeva nezavisna lista) optužio je vladajuće da su novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Elija Štifanića na funkciju izabrali zbog stranačke pripadnosti te predložio da se ubuduće u natječaju navede kriterij "članstvo u IDS-u". Gradonačelnika Edija Štifanića je upitao je li bivši pročelnik kabineta župana Duško Kišberi, a sad pomoćnik pročelnika ureda Grada Poreča, dobio otkaz na svom radnom mjestu, što je gradonačelnik Štifanić zanijekao kazavši da se radi o sporazumu Županije i Grada o premještaju. Na to je Zennaro kazao da se onda prekršio zakon budući da je stručni ispit, koji nije položio, bio uvjet za njegov ostanak na prethodnom radnom mjestu. Stevo Žufić (Kosićeva nezavisna lista) je zatražio da se Elio Štifanić povuče s mjesta predsjednika gradskog Odbora za gospodarstvo te na njegovo mjesto postavi agronom Zdenko Tomčić. Gradonačelnik su usprotivio tome.

Samo s jednim suzdržanim, a 16 glasova za, prihvaćen je vrlo uspješan polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2015. godinu koji je iznijela gradska financijska pročelnica Tatjana Matošević. Također je prihvaćena odluka o pristupanju Grada Poreča udruzi Lokalna akcijska grupa u ribarstvu, drugoj takvoj u Hrvatskoj (prva je utemeljena u Biogradu na moru) koju će sačinjavati Grad Pazin i Poreč i općine Funtana, Tar-Vabriga, Tinjan, Višnjan i Vrsar.

Na prvoj jesenskoj sjednici općinskog vijeća Tinjana načelnik Goran Hrvatin izvijestio je vijećnike o dinamičnim aktivnostima općinske uprave tijekom ljeta. Dva su velika posla dovršena u ljetnim mjesecima. Prvi je cjelovita rekonstrukcija postojeće javne rasvjete zamjenom osamstotinjak starih žarulja novim ekološkim kroz projekt javno-privatnog partnerstva, a dovršava se projekt izgradnje nove javne rasvjete u naseljima koja ju još nemaju, što će se kandidirati za financiranje na jedan od sljedećih natječaja Fonda za energetsku učinkovitost. Drugi je pak dovršetak radova na tri igrališta na području općine, u što je uloženo ukupno 400.000 kuna općinskog novca: rekonstruirano je i opremljeno školsko igralište u Tinjanu, izgrađeno je potpuno novo igralište u Muntrilju, i instalirana je rasvjeta na igralištu u Kringi. (A. DAGOSTIN, D. ŠIŠOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 12. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter