Svade iseljavaju Savez udruga osoba s invaliditetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije odlukom Grada od ponedjeljka ostaje bez prostora u Zadarskoj 8. Dopisima Udruge civilnih invalida rata Istarske županije, kao jedne od udruga kojima je ugovorom utvrdeno pravo korištenja prostora, Grad je obaviješten da nositelj uporabnog odnosa, a to je Savez udruga osoba s invaliditetom, onemogucava udrugu u korištenju prostorija slijedom sklopljenog ugovora.

"S obzirom da problem zajednickog korištenja poslovnog prostora nije riješen kako je to predvideno ugovorom i da Savez onemogucava u korištenju Udrugu civilnih invalida rata Istarske županije, Grad je otkazao ugovor o uporabi, što se pocinje primjenjivati od 1. travnja ove godine. Savez mora poslovni prostor zapisnicki predati Gradu Puli, slobodan od osoba i stvari", piše u obrazloženju odluke koju je potvrdio i gradonacelnik Boris Miletic.

Doznali smo da je ova odluka zapravo rezultat razmirica koje u Savezu traju vec tri godine. Zbog razmirica Savez su u meduvremenu napustile cetiri clanice - invalidi rata, udruga gluhih i nagluhih, slijepi te udruga distroficara, ali i dotadašnji radnici - tajnica i racunovoda.

Marijan Maric, dopredsjednik Udruge civilnih invalida rata, veli da se sve te udruge i dalje formalno vode kao clanice Saveza jer njegov predsjednik Gvido Radolovic nikada nije sazvao izvanrednu skupštinu niti potpisao razrješnice.Dodaje da bi se dalo raspravljati tko je kome oduzeo prostor i tko zapravo ima pravo na njega. Uz sve to, veli on, Radolovic u gradu ima nekoliko prostora, poput onih u Rojcu i u Vodnjanskoj, no i dalje ne želi izaci iz Zadarske.

- Nije prvi put da gradonacelnik nasjeda na takve stvari, na neistine i laži, i da odluke donosi bez ikakve provjere, što je za svaku osudu, jer unosi pomutnju medu udruge koje se brinu o invalidnim osobama, rekao je Radolovic. Dodao je da je na to rješenje uložena žalba. Uz rijeci da oni imaju ugovor o korištenju prostora do 2017. godine, naveo je i da "oni ne idu nigdje i da ih nitko ne može iseliti bez sudske odluke i rješenja". (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter