Sva raskoš patchworka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dizajneri diljem svijeta modernizirali su patchwork na radost mnogih koji vole retro štih, ali ipak žele da krajnji dojam bude suvremen.

Tako je patchwork osvanuo na moderno oblikovanim sofama Dona te na novim Komarovim panel-tapetama Mix & Match koje, kao što im naziv govori, nude raznovrsne mogucnosti kombiniranja.



Dok neki paneli vec imaju otisak patchworka, na drugim panelima prevladava odredeni uzorak, pa se od više panela može napraviti svojevrstan zidni patchwork. Otisak je praktican, kako na tapetama tako i na posteljini i drugim kucnim tkaninama, jer to uvelike olakšava održavanje.

No ipak je najraskošnija prava patchwork kombinacija tkanina razlicitih tekstura, boja i uzoraka, što zorno pokazuje kolekcija namještaja Sushi koju je Edward Van Vlietosmislio za Moroso.



Istodobno retro i futuristicki, naslonjaci, sofe i taburei dizajnirani su, kako proizvodac istice, u jedinstvenom modernistickom folkloru. Svaki komad odlicno izgleda zasebno i u kombinaciji s ostalima.

Isto se može reci za luksuzne plocice Made a Mano koje se kombinacijom tradicionalnih i suvremenih tehnika izraduju od terakote, mramora i vukanskog kamena Etne.



Svaka je plocica autorski rad, rucno glazirana i oslikana. Osobito je živopisan spoj razlicitih motiva nadahnutih mediteranskom, arapskom, skandinavskom, japanskom i africkom tradicijom. (Magazin.net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter