Sva raskoš modnog dizajna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira što se radi o resort kolekciji, Sarah Burton nimalo ne štedi - od dubinski promišljene inspiracije pronadene u vizualno najdojmljivijim danima Davida Bowieja do igre tipicnim obilježjima art decoa, svaki odjevni komad vrišti na uspjeh.

Za otvaranje kolekcije pripremila je srebrno odijelo trapez kroja, koje agresivno ljubi tijelo i izdužuje mršavu siluetu do krajnjih granica. Baš kako je to radio ikonicni Bowie kada je sredinom sedamdesetih izazivao kontroverze na svojoj americkoj turneji, tako i Burton zna kako se u situaciji kada svi nude slicne odjevne komade valja istaknuti necim posebnim.

Naglašena ramena, iznimno uzak struk i produžena noga, kao i banana kroj kombinezona, otvorili su Pandorinu kutiju McQueenove inspiracije koja ce još dugi niz godina sacinjavati modni meni ove talentirane Britanke.

Vecernji je asortiman sušta suprotnost - duge haljine iznimne kicenosti, naglasak na ženskome tijelu i želja za probijanjem do najvažnijih crvenih tepiha Hollywooda i Cannesa znak su kako dizajnerica itekako respektira celebrity moment bez kojeg danas rijetko tko može poslovati. (Fashion.hr)


Podijeli: Facebook Twiter