Sva mjesta Vodnjanštine ravnomjerno razvijati

Lucija Debeljuh s kandidatima za svoje zamjenike i kandidatima za Gradsko vijeće Vodnjana (P. LUKEŽ)
Lucija Debeljuh s kandidatima za svoje zamjenike i kandidatima za Gradsko vijeće Vodnjana (P. LUKEŽ)

"Promjene su bitne", glavni je slogan moje kampanje jer Vodnjan treba nove ljude s novim idejama i entuzijazmom, rekla je u Galižani kandidatkinja za gradonačelnicu Vodnjana Lucija Debeljuh (SDP) na predstavljanju svog programa i kandidata koalicijske liste SDP-HSU za vodnjansko Gradsko vijeće, kojoj je nositeljica, uz podršku Nezavisne liste Ante Volarevića.

Predstavili su se i kandidati za njene zamjenike Flavio Gregorović (SDP) i Rosanna Biasiol-Babić (HSU), iz talijanske nacionalne manjine.

- Kad sam se zalagala da Vodnjan dobije status grada, vidjela sam grad s velikim mogućnostima. Treba puno raditi da bismo dobro živjeli u Vodnjanu, ali i okolnim mjestima, Peroju i Galižani, rekla je Debeljuh. Vodnjan ima velike potencijale, ljudska, prirodna i kulturna bogatstva pa može biti poželjna turistička destinacija, navela je.

Nisu vremena za velike nego realne planove pa Vodnjanština ne treba čekati velike investitore nego lokalno stanovništvo može pridonijeti razvoju, smatra Debeljuh. Peroj treba dobiti obilježja malog primorskog mjesta, rekla je, i time privlačiti turiste. Također, Grad treba sniziti komunalni doprinos, unaprijediti obrtništvo i poduzetništvo te nadalje poticati razvoj poljoprivrede poput vinogradarstva i maslinarstva.

Vrlo su važni i mjesni odbori, dodala je Debeljuh, treba ih ponovno pokrenuti i dati im mogućnost da upravljaju dijelom financijskih sredstava. Navela je i da Vodnjan treba dobiti pisarnicu te da je Gradu dovoljan jedan jedinstveni upravni odjel kako bi se smanjili troškovi poslovanja gradske uprave i ta sredstva usmjerila na javne potrebe poput vrtića.

Važno je poboljšati i status mladih te umirovljenika uz njegovanje antifašizma, multikulturalnosti i poticanje suživota svih nacionalnih manjina koje žive u Vodnjanu, rekla je Debeljuh. Napomenula je da, ako postane gradonačelnica, neće biti na platnoj listi Grada Vodnjana jer ima saborsku mirovinu.

Kandidacijska lista za Gradsko vijeće Vodnjana idealan je spoj mladosti i iskustva, rekao je Gregorović. Na njoj su kandidati raznih struka koji dolaze iz prosvjete, socijale, obrtništva, gospodarstva i sporta te iz više mjesta Vodnjana te Vodnjanštine, poput Peroja, Galižane te Gurana, a zastupljene su i nacionalne manjine.

Kandidati na listi kojoj je nositeljica Lucija Debeljuh su Rosanna Biasiol-Babić, Tomislav Volarević, Flavio Gregorović, Josip Linardić, Ante Volarević, Maurizio Biasiol, Andrej Glavaš, Gianfranco Vitassovich, Zdravko Srdić, Sandi Božac, Andrea Baressi, Zijad Drndić, Jasmina Bešić i Anton Kliman. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter