Sv. Petar u Šumi: U nedjelju Zimska liga u trčanju

Čeka se njegov ovosezonski debi - Petar Bratulić (S. KRIZMANIĆ/arhiva)
Čeka se njegov ovosezonski debi - Petar Bratulić (S. KRIZMANIĆ/arhiva)

Nakon utrke u Rovinju, za koju organizatorima još uvijek stižu čestitke, na kojoj je postavljen apsolutni rekord u broju sudionika (245) u jednom kolu, Saucony Zimska atletska liga Istre ove nedjelje stiže u Sveti Petar u šumi.

Na najkraćoj stazi lige, duljine 5.350 metara, u kombinaciji makadama i asfalta, ponovno se očekuje veliki broj natjecatelja. Na sve četiri dosadašnje utrke bilo je više od 200 trkačica i trkača, pa nema razloga da tako ne bude i u Svetom Petru u Šumi, posebno zbog duljine staze i njene konfiguracije.

Moglo bi biti zanimljivo ako se na "domaćem terenu" pojavi mladi Petar Bratulić, koji ove sezone još nije nastupio ni u jednoj utrci, a prošle je sezone pobijedio kad god bi se pojavio. Ako dođu i jedina dva pobjednika ove sezone, Damir Mesec i Luka Paliska, bit će vrlo neizvjesno na čelu kolone, gdje su uvijek i Robi Juričić, Barbara Belušić, Andraž Hribar, Dejvid Kolić, Danijel Nimac, Tihomir Bobolanović, Aleksandar Pršo, Krešo Glavaš, Ivan Rnjak... Ivan Stanić se probudio…

Na pola puta zanimljivo je pogledati ukupni poredak. U vodstvu je Robi Juričić s 336,95 bodova, na svim utrkama u samom vrhu, ali još nije pobijedio. Iza njega je nesalomljivi Lučano Sošić s 331,01 bodom, potom vrsarska "čelična lady" Senka Senković (315,52), kojoj opasno prijeti klupski kolega Ljubo Zajkovski (314,92). Peti je rovinjski pobjednik Luka Paliska (310,09), slijede Vlado Šćur (308,13), Mladen Stamenković (299,24), Vedran Storelli (298,64), Dorijana Buršić (298,01), a "top 10" zatvara pulska legenda Ozren Rnjak (296,28).

Start utrke u Svetom Petru u Šumi je u 13 sati, a prijave se primaju od 11.30 do 12.30 sati na glavnom supetarskom trgu. Idemo rušiti te rekorde, zato i jesu tu. (N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter