Sv. Petar u Šumi: Neven Turčinović predsjednik Vijeća

Vijeće Sv. Petra u Šumi (A. DAGOSTIN)
Vijeće Sv. Petra u Šumi (A. DAGOSTIN)

Za predsjednika supetarskog Općinskog vijeća na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici jednoglasno je izabran Neven Turčinović iz HDZ-a, a za potpredsjednicu Monika Udovičić s iste liste.

Prethodno je po sili zakona mandat vijećnika u mirovanje stavio ponovo izabrani načelnik Mario Bratulić (HDZ) kojeg će mijenjati dosadašnji vijećnik Josip Lazarić.

Zbog osobnih razloga vijećnički su mandat u mirovanje stavili i Marina Klanjac Gubić, koju će zamijeniti Viktor Prenc, te Edi Turčinović, kojeg mijenja Lori Modrušan. Vijećnici HDZ-a još su Milan Klanjac, Marko Gljuščić, Otavio Pamić i Darko Kolić, a IDS-a Gracijano Turčinović i Branko Dajčić.

S obzirom da je HDZ u svojoj istarskoj utvrdi na izborima za članove općinskog vijeća postigao dvotrećinski većinu (67,4 posto) pred jedinim oponentima iz IDS-a (32,5 posto), zauzeli su osam od 11 mjesta.

Na prethodnim je izborima 2009. HDZ s pet mandata bio tek relativna većina s obzirom da su snage bili udružili IDS (dva vijećnika) i nezavisna lista Vinka Macuke (četiri vijećnika) koja na posljednje izbore nije izašla.

Premda nije imao protukandidata, Mario Bratulić, jedan od načelnika s najdužim stažem na ovim prostorima, od 1997., dobio je visokih 81,86 posto čime je potvrdio prevlast. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter