Sv. Petar u Šumi: Loris Ušić pobjednik Petrove

Loris Ušić (M. RIMANIĆ)
Loris Ušić (M. RIMANIĆ)

Supetarci blagdan svojih zaštitnika svetih Petra i Pavla uobičajeno slave bogatim sportskim programom. Na sam blagdan održava se svečana sjednica Općinskog vijeća, a za sport je rezervirana nedjelja nakon blagdana. Najdužu sportsku tradiciju u povodu Petrove ima nogometna utakmica Supetarci - Supetarski zeti koja je ove godine završila rezultatom 4:5 u korist zetova. Na boćarskom memorijalnom turniru Anton Turčinović nastupilo je 12 trojki. Prvo mjesto osvojio je BK Kamen iz Pazina, drugo BK Puris 2 iz Svetog Petra u Šumi, a i treći su bili domaćini BK Puris 3.

Najbolji izbijač turnira bila je Tanja Grubiša. Na turniru u pljočkanju također je nastupilo 12 ekipa. Pobijedili su Nevodi, druga je bila ekipa Tinjan, a treća Marčenegla 1.

Posebna zanimljivost Petrove u Svetom Petru u Šumi je konjički turnir u preponskom jahanju. Na turniru su ove godine jahači iz sedam istarskih klubova odjahali tri utakmice u preskakanju prepona na visini od 80, 100, 110 centimetara. Pobjedničku titulu ponio je Loris Ušić, član Konjičkog kluba Hipos iz Svetog Petra u Šumi, aktualni viceprvak Hrvatske u kategoriji pojedinačno i ekipni prvak države u konkurenciji amatera u preponskom jahanju.

Uz ovo igrala se odbojka na pijesku, a održana je i biciklijada s pedesetak sudionika. U zabavnom dijelu programa na Placu su nastupili Vesna Nežić Ružić, Anelidi i Laguna Band. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter