Sv. Nedjelja: Proračun za iduću godinu 11 posto manji

Vijeće Svete Nedelje (R. SELAN)
Vijeće Svete Nedelje (R. SELAN)

Vijeće Općine Sv. Nedelja na sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasno je prihvatilo proračun za 2014. godinu u iznosu od 15,6 milijuna kuna. Proračun je za 11,15 posto manji od ovogodišnjeg. Načelnik Gianvlado Klarić istaknuo je da s obzirom na zatečeno stanje nije bilo velikog manevarskog prostora, ali da je proračun ipak razvojno usmjeren.

Svi troškovi su u odnosu na ovogodišnje srezani od četiri do 20 posto, a izostavljena je stavka od četiri milijuna kuna od prodaje zemljišta na Dubrovi, koja je godinama napuhavala proračun, a prodaja nikad nije realizirana.

Da bi mogla redovito poslovati Općina se morala zadužiti za 3,2 milijuna kuna. Očekuje se da će joj iduću godinu olakšati HEP-ovih 1,5 milijuna kuna naknade za korištenje prostora koji zauzima TE Plomin. Optimistično se predviđa rast prihoda od poreza za sedam posto. Višak prihoda u iznosu oko 700 tisuća bit će upotrijebljen za podmirivanje dugova.

Prioritet u 2014. bit će izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića, a taj će projekt biti kandidiran za sufinanciranje iz fondova EU-a. Konačno se očekuje rješavanje problema neiskorištenog prostora u općinskoj zgradi koji je prvotno bio namijenjen diskoklubu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter