Sv. Nedelja: Mohorović odustao od drugog kruga

Srećko Mohorović (R. SELAN/arhiva)
Srećko Mohorović (R. SELAN/arhiva)

Srećko Mohorović, načelnik općine Sv. Nedelja, odustao je od drugog izbornog kruga za još jedan mandat, u koji je ušao kao kandidat grupe birača, a o razlozima svoje odluke javnost će obavijestiti danas.

Odustajanje nam je potvrdio osobno prilikom našeg jučerašnjeg susreta, ali o razlozima nije htio govoriti budući da je svoju odluku izbornom povjerenstvu dostavio u utorak, a zakonska procedura u takvim slučajevima traje 48 sati.

Dodatni razlog njegove šutnje bio je to što je izjavu za medije želio sastaviti nakon konzultacije sa svojom grupom birača. Od Alda Miletića, koji je automatizmom postao bivši kandidat za još jedan mandat zamjenika načelnika, doznali smo tek toliko da je do odluke došlo zbog spleta nepovoljnih okolnosti.

S obzirom da je Mohorović krajem prošle godine proveo nekoliko mjeseci na bolovanju zbog kardioloških problema, ova informacija otvara mjesto nagađanju da su razlog odustajanja nove zdravstvene tegobe.

Umjesto Mohorovića, koji je u prvom krugu osvojio 30,99 posto glasova, pravo na natjecanje u drugom krugu s kandidatom IDS-a i HNS-a Gianvladom Klarićem, koji je osvojio 42,2 posto glasova, stječe kandidat Mladen Vlačić, kandidat SDP-a kojemu je povjerenje poklonilo 10,62 posto glasača. (R. SELAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter