Sv. Nedelja: Milijun kuna za dječji vrtić

Nenad Radičanin, Valter Golja, Feruccio Bernaz, Mladen Vlačić i Miljenko Vidić (R. SELAN)
Nenad Radičanin, Valter Golja, Feruccio Bernaz, Mladen Vlačić i Miljenko Vidić (R. SELAN)

Vijeće Sv. Nedelje izglasalo je prekjučer proračun za 2013. godinu u iznosu od 17,56 milijuna kuna, jedan posto manji od ovogodišnjeg. Razlika u odnosu na prije dva tjedna predloženi nacrt proračuna je ta što je umjesto 400 tisuća kuna za izgradnju dječjeg vrtića namijenjeno milijun i 12 tisuća kuna.

Razlika je namaknuta kresanjem niza stavki slijedom amandmana koje su podnijeli i vladajuća NL Srećka Mohorovića i oporba. Oporba je ipak ostala suzdržana kod glasovanja jer nisu prihvaćeni svi njeni amandmani.

Prvotno predloženih 400 tisuća kuna bilo je dovoljno za projektnu dokumentaciju i početak gradnje vrtića na mjestu bivšeg skladišta Labinkomerca, a uz sadašnji iznos može se očekivati da će do kraja godine biti učinjeni vidljivi pomaci.

Ukupna investicija vrijedna je četiri milijuna kuna, što znači da će se morati pričekati još koju godinu prije nego što se vrtić otvori.

Povećana su i sredstava za rekonstrukciju crkvi u Sv. Martinu i Šumberu s 30 tisuća na 100 tisuća kuna tako što se odustalo od uređenje parkirališta na mjestu nekadašnje bare u Klapčićima.

Mogućnost javnog uvida u izmjene i dopune općinskog prostornog plana produžit će se do 15. siječnja, dogovoreno je konsenzusom.

Razlog je taj što je znatan broj građana, osobito u Šumberu, nezadovoljan rasporedom i veličinom građevinskih zona pa se želi prikupiti što više primjedbi i prijedloga da bi ih se u konačnom prijedlogu dokumenta zadovoljio što veći broj. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter