Sv. Lovreč: Vozač ozlijeđen u prevrtanju kamiona


Jedna osoba je ozlijeđena u prevrtanju kamiona miješalice pulskih oznaka između Svetog Lovreča i Limskog kanala u 12.45 sati u srijedu. Vozač je prema svemu sudeći pri prevrtanja kamiona ispao iz kabine i ostalo ležati s lijeve strane kolnika na travnatoj površini do dolaska Hitne pomoći.

Ozlijeđenom vozaču kamiona su djelatnici porečke Hitne medicinske pomoći pružili pomoć na mjestu događaja te ga osigurali za prijevoz u pulsku Opću bolnicu. Težina ozljeda odmah nakon nesreće nije bila poznata, no medicinsko osoblje je pomagalo vozaču koji je očito trpio jake bolove.

Cestu je za sav promet policija zatvorila u 13.20 sati, a vozila su preusmjerena okolnim pravcima. Prema neslužbenim informacijama na terenu i onome što smo vidjeli, kamion se kretao iz smjera Svetog Lovreča prema Limskom kanalu te je iz neutvrđenih razloga na potpuno ravnom dijelu ceste prvo desnim kotačima zahvatio travnatu površinu s desne strane kolnika te je potom naglo prešao na lijevu stranu preko suprotne kolničke trake i prevrnuo se više puta u dužini od gotovo stotinjak metara te se na kraju gotovo kod raskrižja zaustavio na desnom boku.

Duž cijelog puta ostajali su dijelovi kamiona i porušeni prometni znakovi. Sreća u nesreći je da u tom trenutku iz suprotnog smjera nije naišlo niti jedno vozilo. Vozaču su pored medicinara pomagali policija i vatrogasci.

Porečki vatrogasci su osigurali da na kamionu ne izbije neki požar te su pred kamiona odmah postavili vatrogasni aparat, a nešto dalje je bio parkiran interventni kamion vatrogasaca.

Kamion je u vlasništvu poduzeća Dekop, a na mjesto događaja je došao i vlasnik poduzeća te se prvo pobrinuo da vozač bude zbrinut na liječenje. Više informacija o dinamici nesreće te kvalifikacije ozljeda imat ćemo nakon policijskog očevida. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter