Sv. Lovreč: Izložba c/b fotografija V. Janko Finderle

Autorica s jednim od svojih djela
Autorica s jednim od svojih djela

Porečanka Vesna Janko Finderle prošle je godine osvojila prvu nagradu - samostalnu izložbu - na sutlovrečkom natječaju PhotoCITY za svoju kolekciju fotografija, a njezino ostvarenje doživjela je proteklog vikenda u sutlovrečkoj galeriji Placa.

S lutkama, starinskim stolićem, knjigama i drugim rekvizitima koji su pratili njezine stilski oblikovane crno-bijele fotografije dočarala je drage uspomene. Subotnje otvorenje popratili su članovi sutlovrečkog kluba amatera fotografije (KAF) kao organizatori izložbe, načelnik Silvano Matošević i brojna publika.

- Želeći ispričati svoju osobnu priču, autorica ovom izložbom dodiruje temu života u kojoj će svatko od nas naći dio sebe prepoznavajući neke ključne trenutke kao što su odrastanje, gubitak, školovanje, tuga, ali i radost, navela je Gordana Restović, koja je napisala predgovor za izložbu.

Datum otvorenja izložbe (subota, 9. veljače) ciljano je odabran: Janko Finderle posvetila ju je svom ocu, koji je preminuo na taj dan prije četiri godine.

Postav se može razgledati do četvrtka, 21. veljače radnim danima od 8 do 15 sati, uz prethodnu najavu na broj 448-195, te izvan radnog vremena uz najavu na broj 091/386-3845. (M. DAMJAN, snimio M. PALJUH)


Podijeli: Facebook Twiter