Sv. Lovreč: Dese(r)t kao poslastica za kraj

Izložba lovrečkog Kluba amaterske fotografije KAF (J. PREKALJ)
Izložba lovrečkog Kluba amaterske fotografije KAF (J. PREKALJ)

Dese(r)t je naziv desete izložbe lovrečkog Kluba amaterske fotografije KAF na kojoj je izloženo šezdesetak fotografija 28 autora iz cijele Istre.

Izložbu već tradicionalno krajem godine, u ovom slučaju prije prvog uprizorenja živih jaslica, organiziraju u galeriji Placa, a i ove godine ime humanitarni predznak. Svaku od izloženih fotografija moguće je kupiti po cijeni od pedeset kuna, a sav prihod namijenjen liječenju petogodišnje djevojčice Nine Salopek iz Karlovca, koja boluje od tumora.

- Niti pet godina od osnutka, osamdesetak znatiželjnika i ljubitelja fotografije, trenutnih aktivnih članova, okupljenih u zajedničke ciljeve, interese i percepcije fotografije i fotografske umjetnosti, daju svoj doprinos ovom izložbom.

Dese(r)t - simbolički je dvosmislen naziv postava. Simbolizira jubilarni deseti broj predstavljanja KAF-ovaca javnosti, a usto predstavlja i svojevrsnu poslasticu na koncu jednog ciklusa, kalendarske godine.

Krunu rada i htijenja članova koji svojim radovima promoviraju Sveti Lovreč, kako sjecište puteva u ovom slučaju fotografskih, amatera i profesionalca iz svih krajeva Istre, rekao je tajnik KAF-a Darko Hrastovčak pred brojim okupljenim autorima i posjetiocima. Dodao je kako su izložbom članovi htjeli pokazati koliko su zapravo napredovali i razvili se od svog osnutka. Radove odabrane na izložbi predstavio je žiri u sastavu Dalibor Talajić, Mladen Sever i Kristian Macinić.

Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja od 17 do 19 sati u galeriji Placa, gdje je posjetitelji mogu razgledati i rezervirati svoju fotografiju u humanitarnoj akciji koja će im biti isporučena nakon završetka izložbe. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter