Sv. Feliks i Fortunat maslinarima donijeli nagrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival ruralne kulture u Šišanu, ili Sajam sv. Feliksa i Fortunata, otvoren je prigodnim kulturno-umjetnickim programom i revijom tradicijskih šišanskih nošnji.

U sklopu sajma održava se i smotra maslinovih ulja opcine Ližnjan pa su nagradeni najbolji proizvodaci. Zlatnu medalju dobilo je ulje Ekološko-obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivetac iz Valture te ono Šišanca Damira Smrika.

Srebro su osvojili maslinari Josip Brenko iz Šikica, Ivan Košara iz Šišana, OPG Alberta Modrušana iz Ližnjana i Davor Peteh iz Valture. Broncu su dobili Šišanci Roberto Grubissa, Emiliano Bencic, Daniel Bencic te OPG Valtera Grpca i Valturac Anton Sladonja. U kategoriji ekstradjevicanskih ulja nagradeni su šišanski maslinari Bruno Šegota, Barbara Šverko, Bruno Grbac, Claudio Grbac te Patrik Goldin iz Muntica i Anton Sladonja iz Valture.



Posjetitelji su na šišanskoj placi mogli razgledati štandove izlagaca iz Istre, Slavonije, Slovenije i Italije te sudjelovati u vodenoj degustaciji ulja, posjetiti izložbu sakralne umjetnosti u crkvici Svetog trojstva, uživati u tzv. gastro cookingu u režiji restorana hotela Vela Nera i bistroa Le Corte, slušati strucno predavanje, a navecer se zabaviti uz koncert grupe Batana.

Festival se nastavlja i sutra uz slican program, ali i biciklijadu u organizaciji KSRA Instinct, izložbu istarskih životinja, otvorena vrata vinskog podruma Trapan, izradu sira, demonstraciju rada vršalice, nastup verificiranih voditelja plesnih tehnika i plesnog studija Rosso Latino Manuele Mišan i Zlatka Laseka, koji ce izvesti mazurku i polku, te nastup Koktelsa, ali i latino party na bazenu hotela Vela Nera u organizaciji plesnog studija Rosso Latino. Za sutra je rezerviran obilazak kompleksa Svetice. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter