Suzana Jašić i Dean Velenderić kandidati za zamjenike pazinskog gradonačelnika

Marino Baldini, Dean Velenderić, Boris Demark i Suzana Jašić (M. RIMANIĆ)
Marino Baldini, Dean Velenderić, Boris Demark i Suzana Jašić (M. RIMANIĆ)

Boris Demark, kandidat SDP-a za pazinskog gradonačelnika predstavio je kandidate za svoje zamjenike Suzanu Jašić i Deana Velenderića.

Jašić je diplomirana politologinja, vlasnica obrta za poslovno savjetovanje i dugogodišnja aktivistica u civilnom društvu. Kao aktivistica, a potom kao predsjednica GONG-a uvijek je branila demokratske vrijednosti i principe, rekao je Demark. Dodajući kako je značajno iskustvo stekla u koordiniranju brojnih kampanja, edukacija i u razvijanju desetaka organizacija civilnog društva u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to ona je i autorica projekta "Pazi(n) proračun". Jašić se, kaže, u politiku uključila zato što više ne želi čekati da život postane bolji.

"Dosadilo mi je biti s druge strane. Želim doći u poziciju da doista mijenjam stvari, da svoje iskustvo, znanje, energiju, viziju i kreativnost kanaliziram prema mjestima s kojih je lakše djelovati", kaže Jašić. Poziv Borisa Demarka i njegova tima prihvatila je zbog otvorenosti za suradnji oko programa cjelovitog razvoja grada. Jašić se želi posvetiti razvoju mjera za razvoj gospodarstva, obrazovanja, turizma, poljoprivrede i zajednice. Posebice kroz provođenje razvojnih paketa mjera "RaSTEM", zapravo uvođenjem STEM područja škole i tvrtke. Zalagat će se za jačanje lokalne demokracije, mjesne samouprave i komunikaciju između građana i gradske uprave uz podršku organizacijama civilnog društva. Velenderić u političku utakmicu ulazi s ambicijama da pomogne svom gradu, naročito mladima, ali i svima koji žele i mogu pomoći Pazinu da postane moderan grad po mjeri svojih stanovnika. Predstavljanju kandidata prisustvovao je Marino Baldini, kandidat SDP-a za istarskog župna. On je dodao kako predstavljene kandidate krasi spremnost i otvorenost prema dijalogu i suradnji, a kroz to se na najbolji način mogu osjetiti potrebe građana, ali i iznaći modeli njihova zadovoljavanja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter