"Suzama ću plaćati račune" prvijenac Nevena Praštala

Neven Praštalo
Neven Praštalo

"Suzama ću plaćati račune" glazbeni je prvijenac buzetskog pjevača Nevena Praštala predstavljen u konobi Danijeli u istoimenom selu nedaleko od Kringe. "Pjesma je nastala na poticaj prijatelja koji su me nagovorili da nešto snimim", kaže Praštalo.

U tome mu je najviše pomogao Dražen Zečić, prijatelj kojeg izuzetno cijeni i poštuje kao pjevača i kao čovjeka. On ga je upoznao s glazbenicima koji su mu pomogli da ostvari svoj san i snimi svoju prvu pjesmu. Pjesma "Suzama ću plaćati račune" prenosi jednu životnu poruku, iskustvo koje svaki čovjek barem jednom prođe u životu, kaže Neven te dodaje: "To je pjesma o ljubavi, ali i razočarenju. To je vjerujem jedna zanimljiva priča iz života".

Autor teksta je Bratislav Zlatanović koji piše za mnoga velika imena naše estrade poput Dražena Zečića, Mile Hrnića, Zlatka Pejakovića, Miše Kovača i drugih. Glazbu je napisao poznati splitski skladatelj Žarko Sirišćević, a aranžman Merin Seko iz grupe Banana. Suradnja s njima je bila izvanredna, naglašava Neven, ali ipak da nije bilo Dražena Zečića teško bi, kaže, do ovoga došlo.   

Neven Praštalo je inženjer strojarstva zaposlen u autoindustriji i veliki zaljubljenik u glazbu, i to domaću zabavnu glazbu. Nikada nije svirao niti pjevao u nekom bendu, nije sudjelovao na natjecanjima pjevača amatera. Imao je, kaže, sreću što je upoznao Zečića s kojim je više puta pjevao.

- Svaki put kada Dražen ima koncert negdje u blizini, zove me da s njim otpjevam koju pjesmu, to mi je dalo hrabrosti da se više posvetim pjevanju i u konačnici da snimim ovu pjesmu, dodaje Neven. Uz to rado pjeva na feštama na kojim se nađe s prijateljima, a ne krije nadu da će mu pjesma "Suzama ću plaćati račune" odškrinuti vrata estrade.

U toj namjeri u Danijele su mu došli pomoći brojni obožavatelji iz Buzeta, ali i drugih krajeva Istre. Bili su tu i njegovi prijatelji grupa Štrace i Damir Ugrin iz Buzeta koji su Nevenu pomogli upotpuniti ovu glazbenu večer koja je prštala veseljem. Pjesma "Suzama ću plaćati račune" već se vrti na više radiopostaja diljem Hrvatske, a prema glasovima slušatelja stekla je dobar prijem publike. Pjesma je ritmična i zadovoljava sve kriterije potencijalne uspješnice, a to Nevena veseli i daje mu poticaj za nove korake u svijet glazbe. Nada se da će u skoro vrijeme uspjeti snimiti i spot, a potom i još nekoliko pjesma ili čak album.

No, za sada je zadovoljan što s prijateljima može podijeliti radost glazbe i njene optimističke vibracije toliko potrebne današnjem svijetu. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter