Suvremeni Zagreb i njegovi ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cjelokupna ekipa filma "Majka asfalta" predstavljena je danas na konferenciji za novinare u Zajednici Talijana.

- Dugo smo vremena razmišljali o tome kako dati sliku suvremenog Zagreba i njegovih ljudi kroz sudbinu cetiriju lika, a bili smo potaknuti dijelom i novinskim natpisom o ženi kojoj je auto postao mjesto za spavanje, kazao je režiser Dalibor Matanic.

Scenarist Tomislav Zajec napomenuo je da su upravo redukcijom prica došli do esencije, do glavnih motiva prikazanih putem sudbina cetiriju likova.

Najmladi glumac, Noa Nikolic koji glumi sina bracnog para ciji se brak raspada rekao je da mu uopce nije bilo teško glumit i da se super zabavljao s cjelokupnom ekipom.

Marija Škaricic koja tumaci glavnu žensku ulogu kazala je da je velika hladnoca bila jedina poteškoca prilikom snimanja, te da su zajednickim promišljanjima i izvrsnom suradnjom i atmosferom na snimanju dolazili do raznih rješenja.

Janko Popovic Volaric govorio je o svojoj ulozi supruga, o covjeku koji je zarobljen unutar jedne situacije s kojom se ne zna nositi, a Krešimir Mikic za svoju je ulogu zaštitara Milana rekao da je rijec o covjeku koji je na neki nacin odvojen od svijeta i usamljen.


Podijeli: Facebook Twiter