Suvremena krinolina je široka suknja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U modi je odavno vec sve izmišljeno. Tako je recikliranje modne povijesti sasvim uobicajena pojava. Modni su gurui inspiraciju za proljetno/ljetne kolekcije našli u prošlosti kada su modu diktirali dvorovi, posebno onaj francuski, i kada su dame nosile krinoline.

I suvremene dame mogu nositi krinoline, ali one reinterprirane i prilagodene i prihvatljive današnjem tempu i potrebama moderne žene. Široke suknje ili donji dijelovi haljina su dobar primjer takvih suvremenih krinolina. Modne piste trpe sve, a i odjeca se tamo naprosto mora predstaviti u što otkacenijem stilu i sa što ludim frizurama i make upom. Kada se stvari dovedu do krajnjih granica, donji dio haljine može neodoljivo liciti na tortu potpomognuta još obrucima da bi takva konstrukcija stajala u zraku. U drugom slucaju, koji je ipak nosiviji, haljinica od laganog sjajnog materijala dobiva suknju koja svojim umjetnicki stvorenim naborima uz puno potrošenog materijala neodoljivo podsjeca na egipatske piramide.

Ostavimo te modne eksperimente po strani jer široka suknja ili haljina mogu naci mjesto i u vašem modnom izricaju a da ne budu prezahtjevne i preteške za kombiniranje. Što je suknja neobicnija, bilo po kroju, boji ili materijalu, to ce joj bolje pristajati što jednostavniji gornji dio.

Suknja može širinu i onaj touch prošlosti dobiti s podsuknjom ili podsuknjama koje ce koketno provirivati ispod ruba, a mogu ih krasiti volani ili cipka. Ako je suknja posuta cvijecem, bit ce to pravi modni krik. Takve suknje mogu biti dosezati tek malo ispod koljena, ali i biti mnogo duže cak i do poda.

Mlade ce cure guštati u minicama balon kroja koje ce biti dobro rješenje za najtoplije dane. Ako temperatura padne, ne moraju se odreci svoje omiljene suknje vec samo još obuci carape bez stopala koji su kao stvorene za brojne modne igre ili dokoljenke na sandale - platforme. Suknji širinu mogu dati i slojevi volana.

I suknja od trapera može biti kao iz Versaja. Višom trakom cvrsto stisnuta su struku, ali širine punog kruga gdje ide puno materijala, ali on treba biti laganiji kako bi lijepo padao i to je u stvari jedini ukras suknje. Jeens suknja može biti i takva da joj diskretnu širinu i zamamno lelujanje donosi igra faldi, njihovo isticanje štepanjem bijelim koncem i nejednaka boja trapera.

Širokih suknji se ne moraju odreci niti žene u najboljim godinama, pa niti one s pokojim kilogramom viška. Jedan od prijedloga može biti jednobojna suknja od lana s pojasom od iste tkanine na kojoj je najvažnija diskretna igra širinom uz pomoc faldi. One punašnije mogu se poigrati bojama, n aprimjer s dvije kontrastne poput smede i crvene pa neka crvena bude traka oko struka i na dnu suknje s tim da se suknja širi tek od bokova.

Široke suknje nas mogu asocirati i na ciganski ili hippy stil, ali i na etno i africke motive. Volite li promjenu, široka suknja je kao stvorena za vas.


Podijeli: Facebook Twiter