Suvremena istarska kužina i vrhunska vina

Koncert grupe Opća opasnost u Umagu (V. HABEREITER)
Koncert grupe Opća opasnost u Umagu (V. HABEREITER)

Svjetska teniska špica ovih je dana u Umagu, no da je ATP puno više od tenisa, govori podatak da je gotovo jednak broj posjetitelja okupljen oko gourmet sadržaja kojih ni ove godine u raskošnom teniskom kompleksu Stella Marisa ne nedostaje. Istrani su još jednom pokazali da im je domaćinstvo u krvi, pa su organizirali čitav niz događanja na kojima svoje goste maze i časte biranim delicijama. Na njima mnoštvo društvene kreme, novinari i reporteri, sportski stručnjaci i svi ljubitelji bijelog sporta.

Taste Istria zona

Već osmu godinu Istria Gourmet festival upotpunjuje teniski event gostovanjima biranih partnera među istarskim restoranima, vinarima i maslinarima. Za uživanje nakon tenisa u umaškoj festivalskoj zoni odabir nije lak, od finog ambijenta Istrian Gourmet Restorana s modernim verzijama tradicionalnih specijaliteta istarske kužine, do ležernog ambijenta Taste Istria zone s bogatom wine & gourmet ponudom na više od 30 degustacijskih punktova.

Istarski vinari okupljeni oko ATP-a prezentiraju i osobno svoju proizvodnju, nude posjetiteljima da iz prve ruke dožive enologiju Poluotoka. Ima tu doista svega, od malvazije, mlade i svježe, one odležale, muškata, terana pa sve do domaćih pjenušaca. Čaša odlična vina košta svega 20 kuna, a za isto toliko novca nude se pršut, sir i nezaobilazni tartufi s domaćom tjesteninom.

Svirka pod šatorima

Među poznatim vinarima tu smo vidjeli Kozlovića, Degrassia, Matoševića, isprobali vrhunski i nikad bolji Kraljevičev muškat Cuj, pjenušac Misala i mnoge druge. Na tisuće ljudi pohodilo je u subotu ovaj vrhunski ambijent upotpunjen i svirkom pod šatorima. Unatoč gužvi niti jedan incident, tek tu i tamo na podu je nepažnjom završila pokoja čaša. Osim degustacije, dakako, vinarima se ovdje otvara mogućnost sklapanja novih poslovnih ponuda, prodaje vrhunskih buteljki, ali i direktan kontakt sa svim ljubiteljima njihovih proizvoda. Velika fešta podno teniske arene nastavlja se sve do konca ovoga vikenda. (Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter