Suvlasnici su zadovoljni svojom obnovljenom zgradom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obnova višestambenih zgrada na području grada Pule u sve je većem zamahu. Uz veliki interes suvlasnika zgrada za novim osvježenim izgledom zgrada na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline tritisućljetne Pule, interes se iskazuje i na širem području grada. Upravo je na inicijativu samih suvlasnika višestambene zgrade na adresi Koparska 58, kojom upravlja gradsko trgovačko društvo Castrum Pula 97. d.o.o., generalno obnovljen dio fasade koja je ovih dana zasjala u punom sjaju.

Investicija od milijun kuna

Valja podsjetiti da je ukupna vrijednost investicije iznosila gotovo milijun kuna s PDV-om, a riječ je o izvedbi toplinske fasade uz fasadnu mineralnu vunu debljine 10 centimetara i izradu završnog sloja fasade. Ugrađen je Murexin energy saving sistem i Murexin 
energy brilliant materijal od I.T.V.-a iz Raše. Osim korištenja materijala domaćih firmi i same građevinske radove izvodila je pulska firma Draško.

- Kao upravitelj zgrada kontinuirano informiramo građane o mogućnostima i modalitetima obnove zgrada, uštedama koje se ostvaruju, načinima financiranja i sufinanciranja te ulažemo velike napore u izradu kvalitetnih projektnih rješenja koji se mogu aplicirati na europske fondove u kontekstu energetske obnove. No, posebno me veseli kad sami suvlasnici iniciraju obnovu zgrada što dokazuje da transparentnost informacija i aktivnosti koje provodimo imaju značajan učinak i utisak kod suvlasnika zgrada, što sve u konačnici doprinosi podizanju kvalitete življenja naših sugrađana i ljepšem izgledu grada, kazao je 
Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o..

Nastavlja se Dolcevita

Povrh toga, kako je nadalje istaknuo, ne manje bitna je i činjenica da se uposlenim domaćim građevinskim firmama utječe na očuvanje radnih mjesta te otvaranje novih.

Radovi obnove fasade u Koparskoj 58 započeli su u ožujku ove godine, a okončani su, dakle, krajem srpnja, te je primopredaja zgrade izvršena 1. kolovoza. 

Same riječi hvale imala je i predstavnica stanara Senada Sejdić: - Jako smo zadovoljni obnovom zgrade, zaista prekrasno izgleda. Radovi su odrađeni kako treba i kvalitetno. Našli smo financijski model koji nam je svima bio prihvatljiv i mogu preporučiti ostalima da, sukladno mogućnostima, obnove svoje zgrade, istaknula je gospođa Sejdić.

Valja podsjetiti da je do sada na gradski projekt Dolcevita, kojim će gradska uprava sufinancirati radove obnove građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada, zaprimljeno rekordnih 37 prijava. 

- To je rezultat kvalitetne suradnje gradskih službi, upravitelja nekretnina, konzervatorskog odijela i samih suvlasnika zgrada u sinergiji s brojnim uslužnim djelatnostima u starogradskoj jezgri grada. Nakon ulaganja u cjelokupnu 
gradsku infrastrukturu kao temelj za daljnji uspješan razvoj grada, u narednom periodu kreću i konkretni radovi obnove zgrada za ljepše i život ugodnije okruženje, zaključio je Matić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter