Sutra žive jaslice u utvrdi Punta Christo

Tvrđava Punta Christo iz zraka (arhiva GI)
Tvrđava Punta Christo iz zraka (arhiva GI)

Mjesni odbor Štinjan, Udruga prijatelja obalne utvrde Punta Christo i dječji vrtić Dado i ove godine, treći puta za redom, organiziraju žive jaslice s uprizorenjem Isusova rođenja, i to na istoimenoj utvrdi koja ove godine slavi 150 obljetnicu.

Jaslice, uz prigodan program koji će pripremiti mališani i "tete" štinjanskih vrtića Dado i Histrići te školarci i učiteljice iz područne škole Štinjan, odvijat će se na tvrđavi sutra, 17. prosinca, s početkom u 17 sati.

Iz Udruge Punta Christo pozivaju sve da utvrdu mogu razgledati i prije, od 14 sati, te da će za sve Štinjance i ljude dobre volje biti organizirana i zakuska - kuhano vino i fritule.

Nakon prigodnog programa stići će i Djed Mraz koji će djeci podijeliti prigodne poklon-pakete, njih 200-tinjak, koje je osigurao mjesni odbor. Iz odbora stoga podsjećaju roditelje djece s prebivalištem na području Štinjana, od prve godine do četvrtog razreda, a koja ne pohađaju vrtić i školu, da se jave u mjesni odbor radi preuzimanja bona za podjelu božićnih paketa ili da podatke djeteta pošalju (ime i prezime te godinu rođenja) na e-mail adresu [email protected]. Oni koji nisu u mogućnosti preuzeti bon trebaju se javiti na broj mobitela 098/420-737.

Organizatori su zahvalili i obitelji Hrelja i Saši Mes na posuđenim ovcama i tovaru koji će sudjelovati u živim jaslicama. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter