Sutra započinje ''Potraga za zlatnim runom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra započinje projekt ''Potraga za zlatnim runom'',  koji će se izvoditi na području Umaga, Novigrada i Motovuna. Kao metafora davno zaboravljenih vrijednosti, zlatno runo treba biti vraćeno društvu kroz pozitivnost i neoborivu vjeru. Neo Argonauti, skupina umjetnika, koristiti će se intervencijom suvremene umjetnosti kako bi pronašli zlatno runo u Istri.

Tom će prilikom posjetitelji moći pogledati intervencije renomiranih umjetnika i to, Uwa Jäntscha u 11 sati na plaži kod Skipera u Savudriji i Slavice Marin u vrtu Vina Mare u Umagu u 18 sati. Umjetnička intervencija Bernda Fašnika će se moći pogledati sutra u 10 sati u novigradskoj Marini Nautica, a ona slikara Klausa Pobitzera u 17 sati na Mirni kod Motovunu.

Nadalje, Wernere Boote će snimiti film o ovom umjetničkom projektu, koji će biti prikazan kao dio ‘’kultur.Montag’’ (kulturni ponedjeljak) na programu ORF 2. Biti će to mockumentary (vrsta dokumentarca koji ismijava određenu pojavu ili događaj u društvu) modernog Argonauta i njegove potrage za izgubljenim blagom Hypo-a.

(Tea GRGIĆ)

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 


Podijeli: Facebook Twiter