Sutra važne odluke o dokapitalizaciji Uljanika

Brodogradilište Uljanik (Milivoj MIJOŠEK)
Brodogradilište Uljanik (Milivoj MIJOŠEK)

Sutra bi se trebala održati Glavna skupština pulskog Uljanika na kojoj bi se, barem prema objavljenom dnevnom redu, trebale donijeti važne odluke vezane uz buduću dokapitalizaciju.

Kako nam je rekao glavni povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera Rajko Kutlača, nakon uspješno provedenog ESOP programa u kojem su radnici brodogradilišta otkupili oko 1,3 milijuna dionica iz državnog portfelja i time povećali svoj udio u temeljenom kapitalu na 72 posto, u što je ubrojeno i ranijih 12 posto dionica koje su i prije srpanjskog upisa dionica imali uljanikovci, sada slijedi druga faza privatizacije o kojoj će se na sutrašnjoj Skupštini donijeti relevantne odluke.

Najprije će se smanjiti temeljni kapital Uljanika, i to sa sadašnjih 670,8 milijuna na 201,6 milijuna kuna. Na članovima Skupštine potom je odluka o dokapitalizaciji Uljanika koja bi se, tehnički, provela kroz izdavanje novih redovnih dionica, do najviše njih 3.354.380 i to po nominalnoj cijeni od 90 kuna. Te dionice ponudit će se institucionalnim ulagačima, i to javnim pozivom koji će se objaviti u domaćim dnevnim tiskovinama i na internetskim stranicama društva. Planirano je da se na taj način "prikupi" do najviše 301,8 milijuna kuna. (O. A./NL)


Podijeli: Facebook Twiter