Sutra u Umagu počinje 15. Zlatni lav

S prošlogodišnjeg otvaranja Zlatnog lava (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg otvaranja Zlatnog lava (D. ŠTIFANIĆ)

Sutra u 21 sat, svečanom ceremonijom otvaranja i iznošenjem festivalskog stijega iz kuće Coslovich, promenadom gradskim ulicama, paljenjem vatre u parku ispred kazališta, u Umagu započinje 15. Zlatni lav, međunarodni festival komornog teatra. Prije toga će u 20 sati biti izvedena predstava "Dimnjačar" varaždinskog HNK-a, s Ljubomirom Kerekešom te nakon otvaranja u 22 sata.

U subotu u 21 sat nastupa riječki Teatar Rubikon s predstavom "Coito ergo sum" u režiji Jelene Tondini i izvedbi Zvonimira Peranića; u nedjelju, 29., gostuje Istarsko narodno kazalište iz Pule s predstavom "Oštarica Mirandolina" Carla Goldonija u režiji Jasminka Balenovića.

U ponedjeljak, 30., porečko Pučko otvoreno učilište izvest će u 18 sati "Kraljevnu na zrnu graška" u režiji Katje Restović; 1. srpnja u 21 sati gostuje Lutkovno gledališče iz Ljubljane s predstavom "Ona" Jeana Geneta, u režiji Gorana Golovka, slijedi predstava "Harem" Ivana Lea Lema, Umjetničke organizacije Moruzgva iz Zagreba, koja će se ponoviti i u srijedu, 2. srpnja, u 21 sat.

Pulski INK 3. u 21 sat izvodi "Thelmu&Louise" Dalibora Matanića, a u petak, 2. ponovo je Teatar Rubikon, ovaj put s predstavom "(Tit)raj" Zvonimira Peranića.

Pretposljednjeg dana festivala u subotu, 5. srpnja, gostuje Slovensko narodno gledališče - Drama Maribor s predstavom "Nočni portir", rađenoj po motivima istoimenog filma Lilliane Cavani i u režiji None Ciobanu. U nedjelju, 6. srpnja, u 12 sati su dodjele nagrada na terasi bistroa Ti-Mi, izvedba predstava izvan konkurencije na sceni Buje (dvorana POU-a) i na sceni Novigrada (muzej Lapidarij).

Naravno, po tradiciji svakodnevno u 12 sati održavat će se Teatralije - radijski magazin o predstavama koje su viđene noć prije - o kojima će govoriti autori, protagonisti i gledatelji. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter