Sutra u Poreču hommage Rencu Kosinožiću

Pozivnica je upotpunjena jednom od fotografija Renca Kosinožića
Pozivnica je upotpunjena jednom od fotografija Renca Kosinožića

U sklopu projekta Revitas II - nadogradnja revitalizacije istarskog zaleđa i turizma u istarskom zaleđu, sutra će u 20 sati u porečkom kazalištu biti predstavljena nova reprezentativna fotomonografija "Istra" autora Renca Kosinožića. Istom će prigodom u foajeu biti otvorena izložba njegovih fotografija. Događaj je ujedno i hommage velikom fotografu i umjetniku koji je preminuo 2009. u 57. godini života.

Uvodno će govoriti Drago Orlić, a uslijedit će projekcija HRT-ovog dokumentarnog filma o Kosinožiću te predstavljanje knjige i projekta Revitas II, a sve će biti zaključeno malim iznenađenjem za publiku. Svojevrsni nastavak programa zakazan je za petak u Galeriji Makina u Puli, gdje će biti otvorena izložba Kosinožićevih fotografija.

Fotomonografija "Istra" sadrži uvodne riječi Jerice Ziherl i Daniela Načinovića. Njeno oblikovanje potpisuju pulska Fabrika Željka Burića, koji je i voditelj projekta njene izrade, i Studio Sonda iz Vižinade. Tiskanje je većim dijelom financirano europskim sredstvima, a dio je sufinancirala Istarska županija. Svaki primjerak ovog luksuznog izdanja s originalnim omotom koji valja potrgati kako bi se došlo do njegovih korica, bit će personaliziran imenom osobe ili ustanove kojoj je namijenjen, a predstavljat će reprezentativni poklon Istarske županije. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter