Sutra u Poreču Bralić i Intrade te tamburice Mejaša

Tomislav Bralić i klapa Intrade (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Tomislav Bralić i klapa Intrade (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

U ponedjeljak će porečka dvorana "Veli Jože" ugostiti  koncert zvijezde domaće glazbene scene, Tomislava Bralića i klapu Intrade. Početak je u 20 sati, a gosti velikog koncerta bit će mladi Mejaši iz Varaždina, koji spadaju u trenutno najpopularnije grupe u Hrvatskoj. Tako će publika imati prilike uživati u dobroj i zabavnoj atmosferi i vrhunskoj glazbenoj večeri.

Bralić i Intrade, već dobro poznati istarskoj publici, ovaj će se put predstaviti pjesmama sa svojeg zadnjeg albuma "Sritan čovik" među kojima su "Nisam te sriće", "Zašto uvik pivam", "Živim za svaki dan", ali hitove poput "Zore bile".

- Publika već sve zna o nama. Pivat ćemo ono što ona voli, naše najbolje i najpoznatije stvari. Ovog lita smo puno radili, putovali, ovo je koncert za kraj lita, ali naša turneja tu ne staje, idemo sljedeći mjesec u Australiju. Cilu godinu putujemo, autobusom, vlakom, avionom i pivamo, takva je klapa Intrade, rekao nam je Bralić.

Gosti večeri Mejaši ili "tamburaši u starkama", kako ih još fanovi zovu, u Istri će pak nastupiti prvi put. Njihova pjesma "Zorica" ovog je ljeta bila apsolutni hit, o čemu dovoljno govori i preko tri i pol milijuna klikova na Youtubeu. Ovaj mladi sastav čini šest glazbenika koje veže ljubav prema tamburici i glazbi, te volja za vježbom i napretkom. Od tradicionalnih tamburaša razlikuje ih postava instrumenata i jedinstven spoj tamburice sa pop-rock elementima. Promijenili su stil odijevanja u odnosu na tamburaše, te nastupaju u trapericama i "starkama" po čemu su i dobili nadimak. Osim "Zorice" vrlo su dobro prihvaćeni i njihovi hitovi "Uživajmo dok smo mladi" i "Bolji nego ikad" koje će također predstaviti na koncertu.

- Jako nam je drago što ćemo nastupiti u Poreču i radujemo se koncertu jer dobivamo jako puno mailova s upitima kada ćemo doći u Istru. Na koncertu će biti mjesta za sve i sigurno ćemo se dobro zabaviti. Publici ćemo se predstaviti našim novima pjesmama koje pripremamo za prvi album, kaže Nikola Bosilj, voditelj Mejaša. Dodaje ovih dana intenzivno rade i na pripremi albuma, a tu su i brojni nastupi koje odrađuju gotovo svakodnevno. Za porečki se koncert dobro pripremaju jer publici žele priuštiti odličnu zabavu, ali i probiti led za ostale nastupe u Istri. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter