Sutra u novigradskoj kinodvorani premijera urnebesnog cabareta

Davor Hačić i Ivan Hanžek
Davor Hačić i Ivan Hanžek

Sutra u 20 sati u novigradskoj kinodvorani Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti Error, koju čine glumci amateri iz Novigrada, priprema premijeru urnebesne zabave. Radi se o nizu skečeva, u formi cabareta, s dozom Errora, a što su nazvali CabarError. Ona se sastoji od sedam originalnih skečeva koje su osmislili članovi Errora. Nazivi skečeva su: "Zumba u autu", "Veni, vidi vestimentis", "Moulin Rouge (Revival)", "Novigrad, Novigrad", "O šic ic Tina", "Ane Banane" i "Magic Mišo".

U skečevima ima plesa, trikova i pjevanja. Predstava je zamišljena kao cabaret, ali u "error" stilu - nije savršeno i definitivno nije klasičan cabaret. Voditelj Zlatan Veličanstveni obećava dobru zabavu i smijeh dok predstavlja točke i njihove smiješne i ponekad neočekivane aktere. Glume: Davor Hačić, Ivan Hanžek, Mirko Stamenković, Meri Hanžek, Đulijeta Opačak, Patricija Radošić-Šabalja i Leona Šućur pod redateljskom palicom Aleksandre Krt i uz veliku pomoć sound and light majstora Endyja Krta.

U duetu će glumiti Davor Hačić i Ivan Hanžek su koji lani bili nominirani za najbolje glumce amatere u Hrvatskoj. Na Smotri kazališnih amatera u Vodicama Hanžek je bio nominiran za najboljeg sporednog glumca, a Hačić za najboljeg amaterskog glumca te je na koncu proglašen najboljim amaterskim glumcem u državi. Te su uspjehe ostvarili s predstavom "Boeing-Boeing", a u njoj su Hanžek i Hačić glumili po prvi put u životu!

Errorovci su namijenili predstavu svojim sugrađanima kako bi malo izašli i družili se ovih dosadnih jesenskih dana. No, mole roditelje da djecu mlađu od 12 godina ostave na čuvanju.

Ulaz je besplatan, ali će se skupljati donacije za samu udrugu. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter