Sutra u Finskoj počinje EP u karateu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 1. do 4. svibnja u finskom gradu Tampereu održat će se 49. Europsko prvenstvo u karateu na kojem će sudjelovati više od 400 natjecatelja iz 45 zemalja, a među njima 22 hrvatska predstavnika koji će nastupiti u katama i borbama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
 
Boje Hrvatske u katama branit će:
pojedinačno (M): Ivan Ermenc
momčadski: Ivan Ermenc, Franjo Maškarin, Damjan Padovan
pojedinačno (Ž): Vlatka Kiuk
ekipno: Vlatka Kiuk, Marijana Kiuk, Petra Krivičić
 
U borbama će u muškoj pojedinačnoj konkurenciji po kategorijama nastupiti: Marko Rukavina (-60 kg), Danil Domdjoni -67), kg: Neven Martić (-75), Ante Mrvičić (-84) i Vinko Ursić-Glavanović (+84). momčadski: Vinko Ursić-Glavanović, Goran Lučin, Marijan Logarušić, Mario Vučić, Zvonimir Živković, Domagoj Rukavec i Ivan Blažičević. U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji naše predstavnice bit će: Jelena Kovačević (-55 kg), Ana Lenard (-61), Ivona Tubić (-68) te Ana-Marija Bujas-Čelan (+68) ekipno: Ana-Marija Bujas-Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić i Ana Lenard.
 
Prva natjecanja počinju sutra u 9 sati kada će se održat eliminacijska natjecanja do polufinala u svim pojedinačnim kategorijama.
 
Na prošlom EP-u Budimpešti Hrvatska je osvojila zlatnu medalju koju je zaslužila ženska reprezentacija u borbama koja se u sastavu: Ana-Marija Bujas-Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić i Ana Lenard prvi put u povijesti našeg karatea okitila naslovom ekipnih prvakinja Starog kontinenta.
 
Inače, od hrvatske samostalnosti održana su 22 EP i 11 SP u karateu na kojima su naši seniori i seniorke osvojili 82 medalje što karate svrstava medju naše najuspješnije sportove. (Hina) 

Podijeli: Facebook Twiter